+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Alsópáhokon van az ország legtöbb köztéri karácsonyfája
2020. december 11. péntek 09:46
Alsópáhokon van az ország legtöbb köztéri karácsonyfája
Alsópáhokon minden háromszázadik lakosra jut egy köztéri karácsonyfa, a falu ezzel az ország legkarácsonyfásabb lakhelye. Az 1500 lelkes falut összesen hat köztéri karácsonyfa díszíti, emellett pedig az önkormányzat elhelyezett az utcákon adventi koszorút, betlehemet és számos helyen mikulásokat, szarvasokat és manókat is.

Alsópáhokon a helyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a jelenlegi pandémiás helyzetben a közösség összefogására, ennek részeként a karácsonyi díszek készítésében és a köztéri karácsonyfák feldíszítésében is szerepet vállaltak a lakosok. A faluban azonban az átlagtól eltérően nem csupán egy, hanem hat köztéri karácsonyfában gyönyörködhetnek a helyiek és a faluba látogatók.

Czigány Sándor – polgármester, Alsópáhok: „A története onnan eredeztetett, hogy amikor én polgármester lettem, 2006-ban először lettem megválasztva akkor decemberben itt, a mögöttem levő helyszínen volt az első karácsonyfa-állításunk és az akkori sikeren felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy a településünk más részein is állítunk karácsonyfát. Azt gondolom, hogy ez jelképezi azt a gondolatot, hogy a településnek minden része fontos számunkra.”

Alsópáhok utcáit járva végigkísérnek a feldíszített köztéri fenyőfák és díszek minket, emellett pedig a helyiek saját házaikat, kertjeiket is felkészítették már az ünnepre. A köztéri karácsonyfák felállításához szükséges fenyőfák felajánlások által érkeztek a faluba, a helyi lakosok nagy örömére. Az utcákon láthatunk olyan fenyőfát is, amely Hévíz városából került Alsópáhokra.  

Wéber Mihály: „Az alsópáhoki utcák nagyon szép rendezettek és a közterek, ahol az emberek legtöbbet megfordulnak gyönyörűek. Olyan otthonias, olyan családias a falu.”

A faluban az adventi időszakban azonban nem csupán a lakosok által díszített fenyők tesznek tanúbizonyságot az összefogásról, hanem az alkotóház által koordinált Adventi Kalendárium elnevezésű megmozdulás is. A program, csakúgy, mint a hat köztéri karácsonyfa, demonstrálja, hogy idén ugyan fizikailag nem ünnepelhetünk szeretteinkkel, de lélekben most is együtt tölthetjük a szeretet ünnepét.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 25-i adása
partnereink
Hirdetés