+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Új élmények a Kis-Balatonon
2021. május 14. péntek 13:45 - Kis-Balaton
Új élmények a Kis-Balatonon
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága alá tartozó Kis-Balatoni látogatóhelyeken a vendégek számára ismételten elérhető az összes szolgáltatás. Számos újdonsággal várják a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket.

A sikeres oltási programnak köszönhetően a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága alá tartozó Kis-Balatoni térségben elérhető látogatóhelyek ismét megnyitottak. Zárva tartásuk alatt sok változás történt, így megújult környezetben és új attrakciókkal várják a természetbe vágyó vendégeket.

Fejes Éva – ökoturisztikai munkatárs, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság: „Itt nálunk ugye mindig minden újdonság. A Kis-Balaton az gyakorlatilag minden nap valami újdonságot rejt és tud nyújtani. Látogatóközpontunkban van egy interaktív, igazi modern 21. századbeli kiállítás, ami rendkívül gazdag információtartalommal is rendelkezik. Nagyon látványos is, élménygazdag, élménydús. Minden korosztálynak csak ajánlani lehet. Valamint étkezési lehetőség is van bent a látogatóközpontban, ez több mint hiánypótló itt ebben a térségben, úgy vettük észre.”

A látogatóközpontban moziterem is található, továbbá a gyalogos-, illetve kenus kirándulások is innen indulnak. Népszerű úticél a Diás-sziget, itt a Tüskevár hangulatát idéző Matula kunyhó is megújult.

Fejes Éva – ökoturisztikai munkatárs, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság: „Aki a térségünkbe látogat feltétlenül el kell, hogy menjen a bivalyrezervátumba, ez Kápolnapusztán található, a Kis-Balaton déli csücskében, ahol az ország legnagyobb látogatható bivalycsordáját lehet megnézni. Illetve hát a kápolnapusztai bivalyrezervátumot teljes mértékben felújítottuk, tehát még a régi visszajáró vendégeinknek is sok újdonságot fog tartogatni.”

A rezervátumban a legelő bivalyokon kívül egy május elején született csacsival is megismerkedhetnek a látogatók. De ezen kívül egy ritka fehér bivalyt is megcsodálhatnak. A programokról és látogatóhelyekről részletes tájékoztatást és naprakész információt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park oldalán találhatnak. A szolgáltatások kizárólag védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 18-i adása
partnereink
Hirdetés