+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Orosz elismerés
2021. október 14. csütörtök 09:54 - Hévíz
Orosz elismerés
A keresztény közöségekért végzett munkája elismeréseként az Ortodox Oroszország Mozgalom nagykeresztjével tüntették ki Papp Gábort, Hévíz polgármesterét. Az elismerést első sorban az épülő pravoszláv templommal kapcsolatos erőfeszítéseiért vehette át a város első embere, de tárgyalt a delegáció további jövőbeli együttműködésekről is.

Az Ortodox Oroszország Mozgalom nagykeresztjével és medáljával tüntették ki Papp Gábort, Hévíz polgármesterét. A városvezető október 1-én személyesen vehette át a kitüntetést, melyet a keresztény közösségekért végzett munkája elismeréseként kapott.

Papp Gábor - polgármester, Hévíz: „Egy nagy elismerés számomra és azt gondolom, hogy a város számára is. Ennek természetesen a kiindulási alapja az, hogy az ortodox templom építkezését Hévíz városa, illetve a képviselő-testület támogatta. Ez nem anyagi támogatást jelentett, hanem egy kiemelt projektté tette és nagyon sok mindenben én személyesen is eljártam, hogy felgyorsuljanak azok a folyamatok, ami az építkezést és a megvalósítást segíti, hiszen a magyar kormány adott ehhez egy nagyobb összeget az egyháznak nem csak itt Hévízen, hanem más templomok felújítására is. Ennek a munkának, ennek a segítségnek az elismeréseként kaphattam meg ezt az érdemrendet.”

A város delegációját többek között Szergej Sztyepasin korábbi orosz miniszterelnök, és az Orosz Államkincstár helyettes vezetője fogadta . A találkozón számos kérdést megvitattak a felek, többek között szó esett a Hévízen épülő pravoszláv templom által kínált kulturális lehetőségekről, valamint a vallási és gyógyturizmus erősítéséről is a két ország között. Kiemelték, hogy Magyarország példaértékű keresztény ország, így fontosak a jövőbeli közös kezdeményezések.

A kitüntetéshez Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is gratulált a polgármesternek, levelében köszönetét fejezte ki azért a munkáért, mely hozzá járul az orosz-magyar kapcsolatok erősítéséhez.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. már. 26-i adása
partnereink
Hirdetés