+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Egyedülálló élmény Hévízen
2021. november 9. kedd 11:49
Egyedülálló élmény Hévízen
Az Óbudai Sportegyesület, vagyis az Indián-vízitúra 1997 óta jár városunkba minden év novemberétől márciusig kenutúrákat tartani. A Hévíz-patak különlegessége, hogy ez hazánk egyetlen olyan vízfolyása, ami a téli időszakban nem fagy be. Ezért az ország különböző pontjairól vonzza Hévízre a vízitúrázni vágyókat.

Gőzölgő patak, tündérrózsák és felröppenő vízimadarak látványa – ebben mind részesülhetnek azok, akik kikapcsolódásuk helyszínéül a Hévíz-patakot választják. Az Óbudai Sportegyesület, más néven az Indián-vízitúra immár több mint két évtizede hozza el városunkba a kenutúrázni vágyókat, megismerve hazánk egyedülálló vízfolyását.  

Horváth Péter – felelős vezető, Indián-vízitúra: „Ma 38-an érkeztünk erre a túrára, 10 kenuval fogunk menni. Az a célunk, hogy mint egy bejárós túrán, így a lezárások után, amíg még lehet, evezzünk egy jót. Rengeteget szeretnénk fényképezni, és csöndben, békében úgy evezgetni, hogy ne elriogassuk az állatokat, az élőlényeket, hanem meg tudjuk őket figyelni, lássuk a természet csodáit, amiket csak itt lehet megtapasztalni.”

Az Indián-vízitúra csapata minden év novemberétől a következő év márciusáig szervez vízitúrákat a Hévíz-patakon, a természetvédelmi területre vonatkozó szabályok betartása mellett. A túrákhoz bárki csatlakozhat, hiszen a vízreszállás előtt a túravezető minden esetben oktatást tart a résztvevőknek. Emellett a mentőmellény alapfelszerelésnek számít a túra alkalmával. A túra sokakat vonz városunkba, többen már nem először eveztek a Hévíz-patakon. 

Vida József: „Én nagyon szeretem a Hévíz-patakot, mert egy különleges kis téli elfoglaltság. Ugye adott, hogy a Hévízi-tóból kifolyó meleg víz táplálja ezt a patakot, és ezért ezt télen is lehet élvezni, ellentétben a többi magyarországi folyóval. Ugyan azok is izgalmasak télen, azoknak, akik bevállalósak, de a Hévíz-pataknak ez a különlegessége, a meleg víz, a tavirózsák, a víznek a tisztasága, a benne úszkáló halak egy külön élményt biztosít.”

Az Indián-vízitúra csapat vezetője kiemelte: az általuk szervezett természetjáró túrákhoz a helyiek is csatlakozhatnak. A részvételnek csupán három feltétele van: a törvények betartása, az oktatáson való aktív figyelem, illetve mások kikapcsolódásának tiszteletben tartása. Ismerjük meg hazánk természeti értékeit, miközben épségüket maradéktalanul megőrizzük!

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 23-i adása
partnereink
Hirdetés