+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Templomtúrák Hévízen
2022. július 14. csütörtök 10:58
Templomtúrák Hévízen
Hévíz számos programot kínál egész éven át a helyiek és a turisták számára. A tematikus Hévízi túrák is egy a várost bemutató, helyi értékeket és hagyományokat előtérbe helyező lehetőségek közül, melyek keretében fürdőtörténeti, gasztronómiai,sőt, templomtúrára is jelentkezhetnek az érdeklődők. Utóbbi jó lehetőséget ad a fürdőváros vallási sokszínűségének megismerésére.

A Hévízi túrák gazdag kínálatában szerepel a szerdánkénti Templomtúra is, mely az építészet remekei mellett, betekintést enged a fürdőváros vallási sokszínűségébe is.

Csorja Krisztina – idegenvezető, Hévízi túrák: „Hiszen annyiféle templom van, annyiféle felekezet, annyiféle vendég, hogy mindenki megtalálja a saját vallását, sőt még a saját nyelvén is tud Istentiszteleteket hallgatni itt Hévízen. És ugye különböző korokból származó templomok vannak, én szoktam poénkodni, hogy van piros-fehér-zöld templomunk, plusz egy kék.”

A 4 szín ez esetben a város különböző imaházainak külső színvilágára utal. A túra első állomása a fehér színű ortodox imaház. Az „Életet adó forrás” ikonja elnevezésű templomtól az E-go, elekromoskisbusz viszi a vendégeket a kívülről piros színű Protestáns Templomhoz.

Csorja Kriszta – idegenvezető, Hévízi túrák: „Az a különlegessége, ami több felekezetre is elmondható, hogy Hévíz Város Önkormányzata adományozta ezt a telket, ahol felépülhetett a 90-es években a templom a református és evangélikus felekezetnek, hiszen ők nagyon sok évtizeden keresztül nem tudtak méltó helyszínt találni az Istentiszteleteire.”

Az imaházak történetei sok szempontból eltérőek. A kirándulókat a legtöbb esetben az adományokból felépült egregyiJézus Szíve Templom építésének körülményei ragadják meg. Az úgynevezett Zöld templom építését ugyanis egykor a Ferencvárosi Torna Clubis támogatta, ezt jelzi az imaház külső és belső tereinek színe is.

Schwab Chantal – Svájc: „Ilyet még sosem hallottam. Lebilincselő történet, nálunk Svájban még nem hallottam róla, hogy egy focicsapat számára ilyen fontos lenne a vallás, ilyen biztos nincs. Ez szuper. Fantasztikus, hiszen rengeteg pluszt ad ez egy közösségnek, mint önöknél is.”

A kirándulás érinti még a kék, vagyis a Szentlélek-templomot és a Kálvária-járást is magában foglalja. A közel két órás vallástörténeti – vagy egyéb vezetetttúrákra isheviziturak.hu internetes oldalon vagy a Hévízi Tourinform irodában van lehetőség jelentkezni.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 18-i adása
partnereink
Hirdetés