HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 20 július 2018 11:07

Visszaállt a hétvégi miserend

Végéhez közelednek a Szentlélek templom tetőfelújítási munkálatai.

 

Végéhez közeledik a Szentlélek templom tetőfelújítási munkálata. A rendszeres beázások és az ebből fakadó károk miatt volt szükség a rekontsrukcióra, melyet két hónapja kezdtek el. Mint az esperestől megtudtuk, a munkálatok a tervek szerint haladtak és a gyakori esős időjárás ellenére is tartani tudják a határidőt. Várhatóan július végére teljesen befejeződik a felújítás. A szigetelés és a deszkaszerkezet javítása már megtörtént, már csak a bádogos munkák vannak hátra. A fennmaradó munkálatok viszont már lehetővé teszik a megszokott miserend visszaállítását.

Kiss László- esperes-plébános, Hévíz: „A normális rend most már visszatér. A megszokott időpontokban lesznek a Szentlélek templomban a szentmisék, tehát szombaton este 7 órakor, vasárnap 9 és fél 11 kor. Ez a változás egy kicsit nehéz volt, mert a hívek is nem tudták pontosan, hiába volt kiplakátolva, hiába mondtuk. Néha megkeveredtek, még az is, aki rendszeres templomba járó volt és előző vasárnap Egregyen volt, másik vasárnap meg már ide jött a 9-es szentmisére. Tehát egy kicsit megkeveredtek, de hát most már visszatérünk a rendes kerékvágásba.”

Az esperes hozzá tette még: a hétköznap reggeli szentmiséket továbbra is este 19 órakor tartják meg a még folyó munkálatok befejezéséig.

A tetőszerkezet teljes felújítása 44 millió forintos beruházás, melyre évekig spórolt a plébánia, de az önkormányzat támogatása, az egyházmegye és a hívek adományai, valamint pályázati forrás is hozzá járult a régóta tervezett rekonstrukció finanszírozásához.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!