HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 03 augusztus 2018 16:04

Az élet nyáron sem állhat meg - adj vért ilyenkor is!

Véradókampánnyal toboroz a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

 

„Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!” Ezzel a mottóval indított véradókampányt a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A kezdeményezés szeptember 2-ig tart, ez idő alatt a véradókra értékes heti és havi nyeremények várnak, de egy fődíjat is kisorsolnak majd. Hogy miért is volt szükség a nyári kampány elindítására, arról Kapcsándy Máriát, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetőjét kérdeztük a legutóbbi hévízi véradáson.

Kapcsándy Mária- a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője: „Minden évben a nyári időszak kicsit nehéz a véradás szempontjából, egyrészt megnövekednek a balesetek, több vérre is van szükség, másrészt pedig az emberek szabadságon vannak, vagy épp dolgoznak, ahonnét nem tudnak eljönni véradásra. Ezért próbáljuk a szabadságon lévőket is megmozgatni ezzel a felhívással, illetve ösztönözni azokat, akik korábban adtak már vért, hogy akkor most jöjjenek el. Ezzel a nyereményszelvénnyel próbáljuk egy kicsit ösztönözni és megköszönni az ő véradásukat.”

Mindenki, aki a kampány időszaka alatt vért ad, kap egy köszönőkártyát, amely egyben nyereményszelvény is. A kártyán szereplő kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon tudják feltölteni a véradók.

Mint megtudtuk, a keszthelyi járásban heti kétszer szerveznek véradást, hétfőnként a Keszthelyi Kórházban, csütörtökönként pedig kiszállásos jelleggel különböző helyszíneken. Hévízen, a Lótuszvirág utcai Spinning Klubban is rendszeresen tartanak véradásokat, immár harmadik éve.

Kiss Vera- a véradás szervezője, Spinning Klub: „Úgy indult, hogy szükség volt egy nagyon közeli hozzátartozónknak és akkor arra gondoltunk, hogy csak így tudjuk össze gyűjteni. Aztán pedig annyira beindult, mert olyan sokan járnak hozzánk és könnyen meg tudtuk őket győzni arról, hogy ha még nem adtak sosem, akkor is adjanak. Végül is most már alkalmanként egy olyan 60 emberrel simán tudunk kalkulálni.”

A biztonságos vérellátáshoz Zala megyében 250-300 egység vérre van szükség hetente. Térségünkben mintegy háromezren rendszeresen adnak vért. A nyári kampánnyal cél azokat is megszólítani, akik még egyszer sem éltek a segítségnyújtás ezen formájával, de a fiatal korosztályban is szeretnének toborozni.

A pontos véradóhelyszíneket és időpontokat Önök is megtalálják a www.veradas.hu oldalon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!