HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 13 szeptember 2018 10:07

640 millió forint Hévíznek a Kisfaludy-programból

Nyolc szolgáltató, köztük a Hotel Aquamarin nyert szálláshely-fejlesztési pályázatot.

 

Elbírálták a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program első ütemének pályázatait. A minden idők legnagyobb hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati program célja, hogy 2030-ig Magyarországot Közép-Európa egyik jelentős turisztika központjává tegye.

Az első ütemben Hévízen és térségében elnyert szálláshely-fejlesztési pályázatokról a Városházán tartottak sajtótájékoztatót. Mint Manninger Jenő miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, választókerületében összesen mintegy 5,3 milliárd forintot sikerült elnyerni, ebből jelentős összeget kisebb szálláshelyek fejlesztésére. Kiemelte: a kormányzat célja a programmal a turizmus, mint az ország egyik húzóágazatának fejlesztése. Ezen belül is az egyik legfontosabb szegmens: a szálláshelyek minél magasabb minőségi szintre emelése.

Manninger Jenő- miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője: "Az én választókerületem elég nagy, tehát Zalaszentivántól Zalakarosig nyertek, ez mindenképpen jó. Nagyon örülünk, hogy Hévízen nyertek a legtöbbet, de az is fontos, hogy máshol, kisebb településeken is nyerjenek és ez így is van. Még Zalaszentgróton is nyertek panzióbővítést. Talán legjobban mégis annak örülünk, hogy Hévíz tovább fejlődik, illetve hogy a Balaton parton sikerült nyerni több szállodának is összegeket. Ezen a környéken a főszezonban végül is kevés a férőhely és a minőségi fejlesztés- mert ezek általában minőségi fejlesztést tartalmaznak- azért fontos, hogy a külföldi vendégek is jöjjenek."

Az első ütem a panziók és kisebb szállodák minőségfejlesztését célozta meg. Hévíz városában 8 szolgáltató nyert el összeget, a kormányzat által biztosított támogatási összegből összesen 640 millió Ft-ot.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „381 millió forintot az Aquamarin kapott meg támogatásként és a fennmaradó 300 millió forintot a másik hét szolgáltató. Ezek között van akár húszmilliós elnyert összeg is, vagy forrás, de ennél magasabbak is vannak természetesen 80-90 milliók. Mindenki az igénye szerint és a nagysága szerint adta be. Én pedig azt gondolom, hogy ez agy rettenetesen fontos lépés, pozitív értelemben példátlan ez a fajta kormányzati intézkedés és támogatás ennek a szférának.”

Mint a polgármester elmondta, a Hévíz Város Önkormányzat tulajdonában lévő Hotel Aquamarinban az elnyert összegből az  "A" épületben található wellness és gyógyászati részleg, valamint egyéb kiszolgáló egységek fognak megújulni, a tervek szerint már a következő évben.

A sajtótájékoztatón elhangzott: néhány héten belül várható a Kisfaludy 2030 program következő ütemének eredményhirdetése is, melyben szintén kiemelt szerepet kap a balatoni térség, így biztosan érkeznek még pályázati források Hévízre és környékére. A megvalósuló minőségi fejlesztések pedig a szolgáltatók bevételeinek növekedését és további vendégéjszaka szám növekedést is jelenthetnek.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!