HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 05 október 2018 13:50

186,28 millió forintból növelték a betegbiztonságot

Korszerű higiéniás eszközök és betegazonosító rendszer segíti a munkát a hévízi kórházban.

 

Korszerű higiéniás eszközöket szereztek be és betegazonosító rendszert építettek ki pályázati forrásból a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban. A betegbiztonság növelését célzó projekt megvalósítására több mint 186 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az intézmény az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program pályázatán.

Dr. Kvarda Attila- főigazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent A. Reumakórház: „Nagyon fontos része ennek a pályázatnak az úgynevezett betegnyomonkövető rendszer, ami egy karszalagos rendszer. Tulajdonképpen az informatika segítségével tudjuk folyamatosan nyomon követni, hogy a beteg hol tartózkodik, vele kapcsolatos kezelések megtörténtek e, azok időben történtek e meg és természetesen így a beteg itt tartózkodása alatt hatékonyabban, és a kezelés, ellátás szempontjából sokkal racionálisabban sikerül majd beosztani és megvalósítani a kezelési palettát.”

A korszerű betegazonosító rendszer már a regisztrációtól kezdődően végig kíséri a beteget az intézményben, egy a páciensnek adott QR-kódos karszalag segítségével. Ez a beteg itt tartózkodása alatt mindvégig biztosítja a pontos adatrögzítést. A fejlesztés ellenőrizhetővé teszi, valóban az adott személyen végzik e el a szükséges beavatkozást, és vészhelyzet esetén a beteg gyors azonosítását is lehetővé teszi.

Az azonosító rendszer mellett, szintén a pályázat keretein belül, a fertőzések megelőzését szolgálva 15 darab plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő rendszert helyeztek el a nagyforgalmú terápiás helyiségekbe és rendelőkbe, a kézhigiéné minél alaposabb megteremtését pedig mintegy 130 darab érintésmentes fertőtlenítőszer-adagoló biztosítja mostantól az intézményben.

Csörnyei Mária- ápolási igazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent A. Reumakórház: „Mindenképpen a betegellátás minőségét javító eszközökről beszélünk. Első sorban a betegek védelméről, a betegek biztonságáról, a fertőzések tova terjedését megakadályozva szolgálnak bennünket ezek az eszközök, de természetesen a dolgozók védelmét is szolgálja, tehát az ellátásban részt vevő munkatársakat szintén ugyan úgy védi, mint a betegeket.”

A kórház főigazgatója kiemelte: folyamatosan keresik a fejlesztési lehetőségeket, jelenleg a járóbeteg-ellátást célzó benyújtott pályázatuk eredményhirdetését várják. Ennek keretében a röntgenparkot, a vizes terápiás eszközeiket illetve az osteoporosis diagnosztikai eszközt szeretnék fejleszteni.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!