HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 09 október 2018 13:30

Aktualitások Hévíz város életében

IFA emelésről, nagyparkoló-rehabilitációról, közterület-használati díjkedvezményről és a főutca jelenlegi állapotáról.

 

Hévíz Város aktualitásairól tartottak sajtótájékoztatót a Városházán. Az eseményt kéthetente megtartja a városvezetés, hiszen fontosnak és szükségesnek érzik a lakosság folyamatos tájékoztatását. A sajtótájékoztató egyik témája az idegenforgalmi adó emelése volt, melyről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. Az adó mértéke 2018 év végéig Hévízen 500 Ft/fő/ éjszaka, melyet minden esetben a vendégek térítenek meg. Központilag a kormány 517,5 Ft-ra maximalizálta azt az összeget, mely 2019-ben Magyarországon kiszabható. Hévízen a döntés alapján 515 Ft lesz ennek mértéke a jövő évben.

Szóltak a közterület-használati díjak mértékének csökkentéséről is, melyet egyfajta kompenzációként adnak a hévízi vállalkozóknak a főutca átépítése miatt jelentkező kellemetlenségekért. Így a képviselő-testület döntése alapján 2019 év végéig a közterület-használati díjak 30%-át elengedik.

Mint elhangzott, megkezdődött a Nagyparkoló rehabilitációja is, a projekt a tervek szerint 2019  május közepére elkészül egy újfajta, modern környezetet adva elektromos autótöltő-állomásokkal és sétányokkal. A közel 500 millió forintos beruházás több forrásból, elnyert pályázatokból és önerőből valósul meg. Jelenleg a keleti oldalon vannak lezárások, egy ideiglenes út kialakításával pedig a parkoló továbbra is megközelíthető a főutca felől is. A forgalmirend-változást táblák és kordonok jelzik. A lezárások miatt ideiglenes parkolókat is nyitottak, melyek az Ady utcáról érhetők el, a tájékozódást molinók segítik a város különböző pontjain.

Mindezen kívül természetesen a Széchenyi utcai felújítás aktuális állapotáról is szólt a polgármester.

Újabb forgalmirend-változás is életbe lépett a főutca felső szakaszán, október 9-től 12-ig lezárják a Széchenyi utca Babocsay és Kossuth utca közötti szakaszát a kiemelt gyalogátkelőhely építése miatt. Az utca ezen szakaszán lakókat beengedik.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!