HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 12 október 2018 12:56

A tüskés hátú jóbarát

Zenés tanmesét adtak elő Hévízen a Szegedi Látványszínház színészei.

 

A tüskés hátú jóbarát című zenés interaktív tanmesére várták a kisiskolásokat és az óvodásokat a Városi Könyvtárba. A történet szerint egy morcos sündisznó azért mérgelődik, mert a kirándulók teleszemetelték az erdőt. Egy nap találkozik Pötyivel, a túlbuzgó kutyával, aki megtanítja neki, hogyan gyűjtik a szemetet az emberek a városban. Közben a sün megismerteti az ebet az őszi termésekkel és azok használatával. A Szegedi Látványszínház színészei szerint fontos célja van a darabnak, hiszen ezzel próbálják felhívni az egészséges életmódra és környezettudatos életre a felnövekvő generáció figyelmét.

Milosits Dániel - színész, Szegedi Látványszínház:"Mindenképpen nevelő szándéka van, mindenképpen azt szeretné a darab közvetíteni, hogy legyen egy értékmegóvás, egy értékmegőrzés ezzel az előadással, hogy igazából a darabban a környezettudatosságra való nevelés a cél elsősorban, de azt gondolom, hogy a gyerekeknél ez hosszú távon sokkal inkább azt fogja majd eredményezni, hogy nem csak a környezetükre fognak odafigyelni, hanem egymásra is oda fognak figyelni, a kultúrájukra is oda fognak figyelni és nyilván mindenre, ami az ő sajátjuk."

A zenés darabban szó esett a levegőszennyezés elkerülésének fontosságáról, a gyors segítségnyújtásról, az önzetlenségről és feltétel nélküli szeretetről is. A színészek az egész országot járják a produkcióval a gyerekek nagy örömére, eddig is pozitív volt a fogadtatásuk. A hévízi elsősök is szívesen kapcsolódtak be a darabba, mindannyian jól érezték magukat az előadás alatt. Aktivitásukkal segítették is a történet alakulását és közben tudattalanul is sokat tanulhattak a két kedves szereplőtől.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!