HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 12 október 2018 12:59

„A magyarok erőssége a túlélés és talpra állás”

Dr. Bencze Izabella tartott előadást a Széchenyi Polgári Kör összejövetelén.

 

A hévízi Széchenyi István Polgári Kör Egyesület legutóbbi összejövetelén " A magyarok erőssége a túlélés és talpra állás" címmel tartottak előadást a Városi Könyvtárban. Az idézet Sir Bryan Cartledge angol nagykövet tollából származik, aki itt tartózkodása alatt megszerette Magyarországot és történelmünket több könyvében is feldolgozta. Mint megfogalmazta, a magyar történelem tele van negatív eseményekkel, ez a nép mégis mindig talpra áll és túlél. Az előadást Dr. Bencze Izabella, a Civil Összefogás Fórum kuratóriumának elnökségi tagja tartotta.

Sebők András- elnök, Széchenyi István Polgári Kör Egyesület: „A Jelenczki István rendező által készített a Háború a nemzet ellen című filmben is ő tökéletesen rávilágított azokra a problémákra, melyek jelen pillanatban Magyarországot még mindig terhelik. Azért gondoltuk, hogy őt hívjuk el a mai polgári estre, mert ahogy figyeljük az európai politikát, napjainkban ismét támadások érik Magyarországot és ami a legszörnyűbb ezekben a támadásokban, hogy a hazai politikusok, az úgynevezett szociálliberális politikusok nem úgy viselkednek külföldön, mind ahogy elvárnánk tőlük.”

Az előadó segítségével a jelenlévők vissza idézhették fontos történelmi pillanatainkat és megpróbáltak összefüggéseket is felállítani jelenünkkel. Valóban szerencsétlennek mondható e a magyar sors, illetve milyen eszközökkel valósulhatott meg, hogy a magyarság mégis mindig minden helyzetben talpon maradt. Mint Dr. Bencze Izabella kiemelte, egy-egy ilyen eszmefuttatásnak, fontos üzenete kell, hogy legyen a ma embere számára is fennmaradásunk érdekében.

Dr. Bencze Izabella- jogász, a CÖF kuratóriumának elnökségi tagja: „Uniós szavazásokra el kell menni, anyanyelvünket meg kell tartani és ki kell tartanunk amellett a politika mellett, ha tetszik, akkor kormány mellett, amely rendkívül erős nemzetvédő politikát folytat, hiszen az összes eddigi történelmi elbukásunk az gyakorlatilag mind abból eredt, hogy gyenge volt a nemzetvédő politikánk és rendkívül nagy volt- bár párszáz évre visszamenőleg az ember nem mond médiahullámot- de az a magyarellenes propaganda , amit folyamatosan kifejtettek egy kis tízmilliós nép ellen, akik csodálatos helyen élnek, csodálatos nyelvük van és nagyon-nagyon szeretnének megmaradni.”

Az előadó hozzá tette még: jelenleg is történelmi időket élünk, átalakulás előtt áll nem csak Magyarország, hanem egész Európa és a világ történelme is. A mi feladatunk pedig ismét túlélni és fennmaradni.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!