HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 22 október 2018 13:08

Megérdemelt győzelem hazai pályán

A PEAC együttese ellen nyertek a kézilabdás lányok.

 

Múlt hétvégén Balatonbogláron szakadt meg városunk NB II-es női kézilabda csapatának veretlensége. Most szombaton viszont újra hazai pályán bizonyíthattak a lányok, ezúttal a Pécs együttesét fogadták. Már a mérkőzés első perceiben egyértelmű volt, hogy egy lendületes és kiélezett mérkőzésnek lehetünk tanúi. A gólok felváltva estek, a 10. percben 4:4 volt az állás. Többgólos különbséget először csak a játék 23. percében mutatott az eredményjelző, 9:11-et, ekkor a vendégcsapat húzott el két góllal. De a hazaiak ledolgoztak hátrányukból és az első játékrész 13:14-es eredménnyel zárult.

Lancz Katalin- szakosztályvezető, Kézilabda Szakosztály: „Ez a Pécs egy nagyon jó csapat, fiatalok, évek óta együtt vannak, látszik, hogy egy építkezős, közös munka van mögöttük. Nagyon jól cseleznek, nagyon jól lőnek átlövésből. Én úgy gondolom, hogy a helyzeteink megvannak, tehát ezt nem érzem problémának az első félidő után. Sajnos nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Én úgy gondolom, ha jobban ki tudjuk használni a helyzetbelövést, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

A nagyiramú küzdelem a második játékrészben is folytatódott, az első percekben ismét felváltva estek a gólok. Ezt követően a hazaiak dolgoztak ki kétgólos, majd a félidő11. percére 3 gólos előnyt. Ekkor 18:15 volt az állás. A következőkben a Pécs szépített a gólok arányán, de 4 perccel a mérkőzés vége előtt 4 gólos előnye volt a hazaiaknak. A Pécs ekkor sem adta fel: kitartásukkal ledolgozták a hátrányt, a meccs vége előtt 1 perccel így 24:23 volt az állás és a küzdelem újra kiélezetté vált. Az utolsó fél percben lőtt hazai góllal azonban eldőlt a pontok sorsa, a mérkőzés 25:23-as hazai győzelemmel zárult.

Baranyai Norbert- edző, Kézilabda Szakosztály:Kicsit görcsösek voltunk az elején, nem nagyon találtuk a védekezésünkben az átlövésre az ellenszert meg a jól cselező támadókra. A másodikban egy kicsit összekaptuk magunkat, meg tudtuk állítani a gyors lerohanásaikat. Igazából ez volt a kulcsa annak, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Sokat hibáztunk a mai nap folyamán is, majdnem hogy bele is ment a mérkőzés, de a végén helyén volt az eszünk és egy jó befejezéssel sikerült a két pontot itthon tartani.”

A csapat legközelebb Veszprémbe látogat el, majd következő hazai mérkőzésüket november 10-én szombaton 14 órakor játsszák a Marcali együttese ellen.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!