HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 26 október 2018 11:34

Hittel, szívvel és fegyverrel

Könyvbemutatót tartottak a hévízi könyvtárban.

 

Könyvbemutatóra várták az érdeklődőket a Városi Könyvtárba. A publikum Dr. Martinkó Károly, nyugalmazott rendőr alezredes Hittel, szívvel és fegyverrel című művet ismerhette meg az est során. A gyűjtemény az 1956-os forradalom és szabadságharc névtelen hőseit ismerteti, akikkel az író korábban a Magyar Rádió egyik műsorában foglalkozott. A könyv emberközelben mutatja be eltérő életutakon keresztül a felkelés napját és a szabadságharc leverése utáni időszakot is. Dr. Martinkó Károly vallja, hogy a magyaroknak minden élharcos életét meg kell ismerniük, a városoknak pedig véleménye szerint kötelességük lenne hőseikről méltó módon megemlékezni. Az író elmondta, könyvét egy barátja unszolására készítette el, aki előzetesen Gulyás Lajos életét szerette volna megismerni.

Dr. Martinkó Károly - író: "Én soha nem éreztem magamat arra alkalmasnak ma sem, hogy én egy emberről egy könyvet írjak. Én megszoktam azt, hogy dokumentumok alapján egy fejezet, legyen bő az a fejezet, de egy könyvet egy emberről az nem az én asztalom. És arra gondoltam, hogy akkor ne csak ő legyen benne, hanem legyenek benne mások és akkor jöttek katolikus papok bekerültek, könyvemben is benne van, evangélikusok, minden. És akkor amikor beleástam magam ebbe, akkor jött, hogy Mansfeld Péter."

A helyszínen az író kérésre dedikálta is könyvét a jelenlévőknek, majd előadásában részletesen beszámolt az általa megismert '56-ról. Az érdeklődők továbbra is elolvashatják Dr. Martinkó Károly könyvét, ami kikölcsönözhető a Városi Könyvtárból.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!