HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 29 október 2018 13:13

Tekerés a hidegebb napokon is

Egyre népszerűbb a spinracing.

 

A hidegebb napok beköszöntével a sportok szerelmesi egyre inkább a teremben végezhető mozgásformákat keresik. Többen választják a spinracinget is, ami egy speciális kardioedzésforma. Zsírégetésre, szálkásításra és állóképesség fejlesztésére is kiválóan alkalmas. A gyakorlatokat minden esetben zenére végzik, külön hangsúlyt fektetve az ütemre. Felváltva lassú, közepes és gyors zeneszámok határozzák meg az edzés karakterét, melynek segítségével hegy, sík illetve lejtőmenetet tudnak modellezni a sportolók. Hévízen hat éve tartanak spinracing edzéseket. Mint Kiss Vera, edző elmondta, kinézetre a szobakerékpárra hasonlít a sporteszköz, azonban ennek a fékrendszere más alapmechanizmus szerint működik. A sportot kezdők számára is ajánlják, hiszen szabályozni lehet a tekerés nehézségét.    

Kiss Vera - spinracing edző: "Lehet nagyon sok ellenállással is dolgozni, meg  nagyon kevéssel is. Tehát ez az, ami miatt, nagyon sokfajta felhasználása javasolt ennek a biciklinek, mert teljesen kezdők tudnak egyszerre ülni akár országúti kerékpárosokkal is egy órán, mert ugyanazt az órastruktúrát meg tudja csinálni az is, aki nagyon gyenge és ki se tud még állni, de azért mozog, megindul a pulzusemelkedés, megindul a verejtékezés, zenére, muzsikára együtt van a többiekkel, és akik pedig komolyabban edzenek, őnekik pedig a végtelenségig fel lehet tekerni az ellenállást."

A hévízi edzőteremben nem csak felnőttek vehetik igénybe a terembicikliket. Szeptembertől kezdve gyerekeknek is tartanak órákat, melyeken az idősebbekéhez hasonló gyakorlatokat végeznek játékosabb formában. Mint Torsa Dániel, edző elmondta, a hatvanperces tekerés több ok miatt is jó hatással van a fiatalokra is, többek között kiválóan alkalmas ez a fajta tréning a légző- és keringési rendszer fejlesztésére is.

Torsa Dániel - spinracing edző: "A gyerekeknél különösen fontos, hiszen fiatal korban még hatékonyabban alakíthatók a különböző szervrendszerek, a szív, az érhálózat, a tüdőkapacitás és ez a későbbiek során is jó alapot adhat arra, hogy később akár más sportokkal foglalkozzanak. Az egészségmegőrzésnek a fejlesztésére is jó. Ezenkívül a koncentrációs képességüket segíti, a kitartásukat, az akaraterejüket. Igyekszünk javítani a fegyelmezettségükön, így otthon is könnyebben kezelhetővé válnak, illetve az iskolában is."

Az edzők számtalan variációban mutathatják be a gyakorlatokat, így ennek köszönhetően is változatos és szórakoztató lehet a tréning. A szakemberek szerint a spinracinget rehabilitációs jelleggel is lehet végezni, hiszen a csoport összeállításától függ, hogy milyen intenzitású az aktuális óra.      

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!