HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 29 október 2018 13:16

Főszerepben a rajzfilm

Klasszikus mesékre várták az érdeklődőket a Fontana Moziban.

 

Hatodik alkalommal rendezték meg hazánkban az Országos Rajzfilmünnepet. A fesztivált először 2011-ben szervezték meg, akkor 21 városban voltak elérhetőek a vetítések. Ebben az évben már 94 városban, 104 helyszínen válogathattak a filmek között az érdeklődők.  A kezdeményezéshez a hévízi Fontana Filmszínház is csatlakozott. A fürdővárosban délelőttönként olyan klasszikus rajzfilmekre ülhettek be a mozirajongók, mint a Vuk, a Ludas Matyi vagy a nem régiben digitálisan felújított Macskafogó. Szaknyéri András, a mozi vezetője elmondta, a rajzfilmeket nem csak a gyerekek nézik meg, a felnőttek is szívesen nosztalgiáznak. Erre pedig kiváló alkalom a Rajzfilmünnep.

Szaknyéri András: mozivezető, Fontana Filmszínház: "Ennek az az apropója, hogy a magyar filmgyártás és nemzetközi rajzfilmgyártás is világhírű és olyan alkotók tették le ennek a névjegyüket John Halastól kezdve Walt Disney-ig, hogy önálló ünnepet kapott. Először Magyarországon a KEDD, a Bogyó és Babóca alkotói találták ki, hogy ünnepeljük meg a rajzfilmet, hiszen minden ország a saját kisgyerekeinek és felnőttjeinek is már a rajzfilm nyelvén is szól."   

A legkisebbek körében a Bogyó és Babóca című mesefilm volt a legnépszerűbb. Bár a gyerekek többségének új volt még a környezet, a szülők szerint érdemes volt ellátogatni a filmszínházba.

Tasner Tamás: "Hogy a kisgyerek jól érezze magát tulajdonképpen. Nagyon szereti a Bogyó és Babócát, jó mondjuk már kicsit megunta, kicsit sok lett."

Csákné Kőrösi Katalin: "Most jártunk először moziba velük. Hát igazából ez egy próbaelőadás volt számukra, de élvezték, szerették, kedves meséjük a Bogyó és Babóca és ezért választottuk, hogy most lejövünk és kipróbáljuk vele az első mozis élményt."

A rajzfilmeket követően az intézmény aulájában lufibohóc várta az érdeklődőket, aki a legkülönfélébb figurákkal örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!