HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 30 október 2018 10:33

A reformáció napját ünnepelték

Úrvacsorás istentiszteletet tartottak a hévízi gyülekezetnél.

 

 

A reformáció napja alkalmából vasárnap ünnepi istentiszteletet tartottak a hévízi református gyülekezetnél. A reformáció napját október 31-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy 1517-ben a hagyomány szerint Luther Márton ezen a napon függesztette ki tételeit a wittenbergi vártemplom ajtajára. Mint a gyülekezet lelkésze elmondta, nem csak a tavalyi jubileumkor, de most, a reformáció születésének 501. évfordulóján sem szabad megfeledkeznünk a reformátorok munkásságának fontosságáról.

Péntekné Vizkelety Márta- református lelkész, Hévíz: „Isten megtartott minket és ezt az egész változást a reformátoraink indították el, a négy reformátori alapelvet meghirdetve: egyedül hit által, egyedül kegyelemből, egyedül Krisztus és a Biblia igaz tanítása alapján. Ezt a négy reformátori alapelvet vallja a mai napig a protestáns egyház, ugye ebben benne vannak az evangélikus testvéreink is. Isten megáldja ezt az igehirdetést, ezt a bizonyságtételt és az emberek egyre többen hit által, az üdvösséget keresve, Krisztushoz fordulnak.”

Az úrvacsorával egybekötött ünnepi istentiszteleten a gyülekezet megemlékezett a reformátorokról, az általuk hirdetett igékről, a hívek pedig bűnbocsánatot is nyerhettek.

Az istentisztelettel egy időben most is, mint minden vasárnap, a gyülekezeti teremben pedig a gyermek istentisztelet zajlott. Itt az ő nyelvükön zajlik az igehirdetés és minden alkalommal egy bibliai történettel is megismerkedhetnek. Az év során többször szerveznek a kicsiknek kézműves foglalkozást is, most az ősz beköszöntével egy bibliai idézettel ellátott, levelekkel és terményekkel díszített ajtódíszt készíthettek el.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!