HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 02 november 2018 11:04

Népszerűek az őszi termények a Hévízi Piacon

Ebben az évszakban is fontos a vitaminbevitel.

 

Az ősz nem csak látványban csodálatos, olyan csemegékben is bővelkedik, mint a szőlő, a körte vagy az alma. Már elődeink is ebben az évszakban rakták tele gyümölccsel kamráikat, vagy olyan vitaminban gazdag zöldségekkel, mint a káposzta vagy a cékla. Az időszak legemblematikusabb étele azonban kétségkívül a sütőtök. Ezt a terményt nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, de a legtöbben a szimpla sütés mellet teszik le a voksukat. A Hévízi Termelői Piacon is szinte minden árusnál megtalálható egy-két darab ebből a zöldségből. Páhy László, bár leginkább különböző olajakkal foglalkozik, kanadai sütőtököket is kínál vásárlóinak.

Páhy László - termelő: "Van több fajta, igazából valaki ezt ismeri, valaki a másik fajtát. mi ezt jobban szeretjük, otthon a család, ez édesebb számunkra, bár én nem eszem meg ezt sem, így nem. De ha megsütjük, levesbe, krémlevesbe jobban elfogy, de nem vagyok oda érte. De rapszodikus ez is. De valaki ugye megismeri milyen és tovább tartózkodik Hévízen, azért jönnek, keresik, de legtöbbször ajándékba adom." 

A piac árusai szerint a vásárlók leginkább a különböző gyümölcsöket keresik. Népszerű körükben az alma, a datolyaszilva és természetesen a gesztenye. De a termések mellett egyéb késztermékeket is  szívesen vásárolnak a látogatók. Sok helyen találják meg az évszak egyik kedvelt nassolnivalóját, a birsalmasajtot is.  

Kiss Zoltánné - termelő: "Az oroszok szeretik nagyon, de a németek is. meg a magyarok azok meg pláne. Nagyon sok mindenkiben a gyerekkorát hozza elő. Az, hogy még a nagymamája szokott főzni."

Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen naponta friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Az őszi időszakban ezeknek nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, segíthetnek felerősíteni és felkészíteni a téli időszakra az immunrendszerünket is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!