HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 02 november 2018 11:10

Hévíz népszerű úti cél a hosszúhétvégén

A mindenszentek időszakához kötődő hosszúhétvége a nyolcadik az évben.

 

Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest az előfoglalások alapján 4 és félszeres a belföldi vendégforgalom a mostani, mindenszentekhez köthető hosszúhétvégén- közölte a Szállás.hu az MTI-vel. Az adatok alapján az átlagos foglalási érték eléri ezen a hétvégén az 57 ezer forintot, ami 24%-al haladja meg az év ebben a szakában jellemző összeget. Emellett megfigyelhető, hogy a belföldi utazások egyre népszerűbbek a magyarok körében, ősszel főként wellnessre és kirándulásra vágyunk. Környékünkön és Hévízen mindez megtalálható, így nálunk is közel teltház jellemzi az ünnepi hosszú hétvégét. A 260 szobás Hotel Carbona is közel 90%-os kihasználtsággal üzemel ebben az időszakban.

Szabó Linda- értékesítési vezető, NaturMed Hotel Carbona: „Az elmúlt időszak tendenciája leginkább az, hogy nagyon last minute foglalnak a vendégek, első sorban a magyar vendégek és még a mai napon is érkezik a mai napra foglalás, vagy akár a holnapi naptól is. Ugye hosszúhétvége lévén ezek általában három, illetve négy éjszakás foglalások, amire a magyar vendégek érkeznek. Külföldi, kúrázó vendégeink értelem szerűen egy hét, két hét, illetve három hétre érkeznek hozzánk.”

A mindenszentek időszakához kötődő hosszúhétvége a nyolcadik az évben, ezen és az október 23-ain is kegyes volt az időjárás, ami meghozta a kedvet a párnapos kikapcsolódásokhoz. Mint az értékesítési vezető elmondta, ezeken a hétvégéken leginkább a magyar, családos vendégek érkeztek, de sok a külföldi vendég is.

Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is azt mondta el, hogy a hosszú hétvégék egyértelműen erősítik a forgalmat és az érdeklődést, természetesen első sorban a belföldi vendégek körében.

Horváth Orsolya- ügyvezető igazgató, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.: „Azt látjuk a webes felületeken is, hogy nagyon élénkül a forgalom a hosszúhétvégék előtt is, illetve a hosszúhétvégék alatt is, hiszen aki nem utazott el, annak van ideje olvasgatni különböző érdekességeket akár utazásokról, fürdőkről, szépészetről, wellnessről. Úgyhogy gyakorlatilag egyrészt van egy pozitív hatás a forgalomra, másrészt pedig az érdeklődésre is.”

A szakember hozzá tette még: a város vendégforgalmát az is jelzi, hogy ezeken a napokon a Tourinform Iroda forgalma is felélénkül. Ilyenkor a várost már jól ismerő, visszatérő vendégek is benéznek egy-egy aktuális prospektusért, programajánlatért.

Az év következő és egyben utolsó hosszúhétvégéje Karácsonykor lesz, akkor december 24-ével együtt 5 napig pihenhetünk.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!