HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 06 november 2018 13:48

Szépkorúak netközelben

Számítógép kezelői tanfolyam indult a Városi Könyvtárban.

 

A hévízi városi könyvtár "szépkorúak netközelben" elnevezésű kezdeményezésének második tanfolyama indult el. Az ingyenes számítógép kezelői oktatásra olyan jelentkezőket vártak az idősebb korosztályból, akik szívesen megismerkednének a számítógép és az internet kezelésének alapjaival.

Szabados Rudolf- a Városi Könyvtár vezetője: „Sokan jelezték az olvasóink közül, illetve a könyvtárba betérő vendégek közül, hogy lenne igény egy idősebb korosztályt érintő tanfolyamra. Ezt a digitális kompetenciát gyakran halljuk manapság, ez a digitális írástudás vagy számítógép kezelés tudása. És arra gondoltam, hogy ezzel a korosztállyal is foglalkozni kell ugyan úgy. Hála istennek nagyon sok érdeklődő van és elindítottuk múlt hónapban ezt a tanfolyamot. Az azért nem volt meghirdetve nyilvánosabban, mert nagyon hamar betelt a létszám. Ez most meg volt hirdetve és tervezem, hogy januárban folytatjuk.” 

A tanfolyamot Hegedűs Géza egyetemi tanár vezeti, aki a számítógép bekapcsolásától kezdve az alapvető ismereteket igyekszik átadni a találkozókon. A mostani tanfolyamon is teltház van, kilenc főre van kapacitása az intézménynek.

Papinóth Lászlóné Karmacsról érkezett és 82 évesen kezd el ismerkedni a számítógépek világával. Minderre egy, a családjától kapott laptop ösztönözte őt.

Papinóth Lászlóné: „Fiam Ausztráliában él és azért szeretném, hogy tudnám látni és tudnék vele kapcsolatot tartani. Ezért kéne megtanulnom, úgyhogy ha megtanulok, be fogom állíttatni és akkor fogom használni.”

Mint a könyvtár vezetője elmondta, a következő turnusra is várják már azokat a 65 év felettieket, akik szeretnének kicsit elmélyedni a számítógép és az internetezés világában. Érdeklődni a könyvtárban személyesen, vagy telefonon keresztül tudnak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!