HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 06 november 2018 13:50

„Aki fát ültet, önmagán kívül másokat is szeret”

A „szeretet fáját” ültették el Vass Géza író kezdeményezésére.

 

Vass Géza hévízi író és felesége, Kató néni kezdeményezésére a "szeretet fáját" ültethettük el közösen a Semmelweis utca végében. A 92 éves Géza bácsi ötleteivel időről időre meglepi a város lakosságát, így több maradandó alkotás is köthető a nevéhez. Két éve például ő adományozta a könyvtár falát díszítő Magyar Történelmi Képes Krónikát is, most pedig a legfontosabb értékre, a szeretetre igyekszik felhívni olvasói barátai, és az itt élők figyelmét ezzel a közös faültetéssel.

Vass Géza- író: „Olvastam Pál apostol leveleit a korintusiakhoz és abban ő beszél a hitről, a reményről és a szeretetről. És kiemeli, hogy a három erény közül a legnagyobb erény a szeretet. Elkezdtem gondolkozni azon, hogy a szeretetnek mi lehet a szimbóluma. Gondoltam, hogy valami élőlény. Na most az élőlények közül olyanra gondoltam, ami nem mozog, ami egy helyben áll. Ez mi lehet más, csak egy fa.”

"Aki fát ültet, önmagán kívül másokat is szeret." Ezzel az idézettel köszönte meg Papp Gábor polgármester Géza bácsinak és feleségének a kezdeményezés ötletét és kiemelte: Géza bácsi és családja eddig is sokat adott már a városnak, így természetes, hogy ötletei támogatást kapnak.

Papp Gábor-polgármester, Hévíz: „92 évesen még mindig aktív, hozzá tesz a városhoz nagyon sokat, itt vannak az olvasói. Most az volt az ötlete, hogy szeretne egy ilyen fát elültetni és mi pedig természetesen támogattuk, amit az önkormányzat tehet ilyenkor, helyet adtunk és most vendégként itt vagyunk és megköszönjük ezt az ötletét és ha nem is avatjuk fel a fát, de a fa elültetésében segédkeztünk és azt gondolom, ez fontos mindenki számára. Ő neki is, aki itt lakik, mindenki számára, hogy egy szép platánfával bővült, gazdagodhatott ez a zöld terület. Úgyhogy azt gondolom, az ilyen kezdeményezéseket az önkormányzat és én személy szerint is, - hiszen Géza bácsihoz jó barátság fűz- maximálisan tudom támogatni.”  

A fa a legalázatosabb élőlény- mondta el Géza bácsi. Lombja alatt menedékre lelhetünk mi emberek, de a kisállatoknak is védelmet biztosít. Cserébe csupán annyit kér, óvjuk környezetünket. Az író szerint a mai rohanó világunkban erre is fontos felhívni az emberek figyelmét. Ezt üzeni a most elültetett platánfa is, melynek árnyékában generációk pihenhetnek majd meg hosszú évtizedekig.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!