HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 08 november 2018 16:09

Polgári védelmi gyakorlat Hévízen

A tevékenység során több mint 200 méter szakaszon tisztították a vízelvezető árkokat.

 

A katasztrófa sújtotta területeken végeznek munkálatokat Hévíz külterületén. Ezt illusztrálta legalábbis az a kétnapos kötelező polgári védelmi gyakorlat, mely során, két helyszínen összesen 250 méteres szakaszon tisztították a vízelvezető árkokat. A polgári védelmi gyakorlatokat évente 2-3 alkalommal kell megszerveznie minden településnek, melyeket előzetesen a katasztrófavédelem munkatársaival egyeztetnek a helyi vezetők. A hévízi tréning szerint kedd hajnalban 5 órakor érkezett a bejelentés, hogy a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően árad a víz az árkokból. A helyszínekre kiérkező körülbelül 30 fős polgári védelmi csoport a katasztrófavédelem munkatársai ellenőrzése mellett kezdte meg a feladat elvégzését. Mint Papp Gábor polgármester, a település polgári védelmi szervezet parancsnoka elmondta, a csoport leginkább a hivatal és a GAMESZ munkatársaiból áll, valódi katasztrófahelyzet esetén is őket kellene riasztani.

Papp Gábor - polgármester, Hévíz: "Ez egy központilag működő rendszer az egész országban, mondhatnám azt is, hogy hasonlít az önkéntes tűzoltóságra vagy a polgárőrségre valamilyen szinten, de természetesen nem abban a szervezeti egységben működik. De megvan a polgármesternek ez a plusz feladata is, emlékezhetünk rá, hogy amikor a sajnálatos tűzeset volt a Semmelweis utcában, akkor is természetesen jöttek a megfelelő szervek, tehát jöttek a katasztrófavédők, vagyis az önkéntes tűzoltók és nekem is ott kellett lennem és igazgatni. És abban, hogy az ember tud segíteni, abban részt kell venni, felügyelni kell, irányítani kell, főleg az irányítás egy katasztrófahelyzetnél azt gondolom, hogy az a fontos, hogy mindenki a megfelelő helyen, a megfelelő időben és a megfelelő munkát végezze. Ez szerencsére nem egy katasztrófahelyzet, ez azért egy könnyebb feladat, de akkor is, meg kell felelni az előírásoknak és annak, hogy ez a munka el legyen végezve."

A tényleges munkát egy riasztási gyakorlat, a feladatra való szakszerű felkészítés, munkavédelmi oktatás és egészségügyi vizsgálat is megelőzte. A kötelező polgári védelmi gyakorlatok minden esetben hasznos tevékenységgel párosulnak. A polgármester szerint ezért végezték a munkálatokat a külterületen található vízelvezető árkoknál, hogy a későbbiekben az esőzések után ezeken a helyszíneken se keletkezhessenek vízfolyások.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!