HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 08 november 2018 16:12

100 éves lett Olgi néni

Csonka Antalnét a Szent Lukács Idősek Otthonában köszöntöttük.

 

Csonka Antalné a Szent Lukács Idősek Otthonában ünnepelte 100. születésnapját. Olgi néni 14 éve költözött Hévízre Szolnokról, mert fontos volt neki, hogy katolikus szellemiségű intézményben élhesse időskorát. Mint elmondta, szeret itt lenni, sok barátja van, személyes tárgyaival pedig a szobáját is otthonossá varázsolta az elmúlt években. Sok mindent megélt, de ma már tudja: legfontosabb az egészség.

Csonka Antalné: "Hálát adok a jó Istennek, hogy nem vagyok beteg. Már olyan értelemben, hogy ágyban fekvő beteg. Jól vagyok, eszemnél vagyok és el is tudom magamat foglalni, mert tétlenül nem szeretek lenni. Kézimunkázom, mindig valamit csinálok. Egyedül vagyok, de meg kell lenni, ez van, amíg a jó isten azt nem mondja, hogy: gyere kedves!"

Ezen a napon minden Olgi néniről szólt az otthonban, akit barátain és a lakókon kívül Papp Gábor polgármester is köszöntött.

Mint Dallos Rita, az intézmény vezetője elmondta, Olgi néni 100 évesen az otthon második legidősebb lakója, de aktivitásával és pozitív szemléletével minden nap meghazudtolja ezt.

Dallos Rita- intézményvezető, Szent Lukács Idősek Otthona: "Mindig jön szetmisékre, gyónásokra, úgyhogy igazából egy nagyon jó közösségi ember és ami az idejét kitölti és a kedvtelése, az a hímzés. Aranytű díjas hímző, a mai napig szemüveg nélkül is néha hímezget és rengeteg hímzése van, amit előszeretettel szokott bemutatni akár kiállításokon, akár az ide érkező vendégeknek."

Az ünnepség természetesen a köszöntés után is folytatódott: a gyertyák elfújása után Olgi néni mindenkit megvendégelt születésnapi tortájából.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!