HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 09 november 2018 11:56

Városinfó- a Hévízen folyó fejlesztések aktuális helyzetéről

A főutcán megkezdték a növénytelepítést, jól halad a Nagyparkoló projektje, a Rudi-közt pedig kétirányúsítják.

 

Ismét sajtótájékoztató keretein belül számoltak be a Hévízen folyó fejlesztések aktuális állapotáról a Városházán. Egyik fő téma természetesen ezúttal is a főutca felújítási munkálatai voltak. Az elmúlt hetekben elkezdték az aszfaltozást, az 1. ütemmel, vagyis a József Attila utcától a körforgalomig tartó szakasszal végeztek ez idáig. Mint elhangzott, a végső, 4 cm-es speciális kopóréteg pedig tavasszal kerül majd rá erre a felületre. Jelenleg a Hotel Palace-ig van felmarva az aszfalt és a kiemelt szegély építése zajlik.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, úgy választották ki a növényeket, hogy azok szín és látványvilágban passzoljanak egymáshoz. A fák beültetése is megtörténik néhány héten belül, miután azok a kertészetben lombjukat lehullatják. Ez egy hibrid éger fajta lesz, amilyet az Erzsébet királyné utcában jelenleg is láthatunk. Kiemelték: fenntarthatósági szempontból nézve is a környezeti viszontagságokat jól tűrő fajokat választottak a szakemberek.

A főutcán kívül az egyéb beruházásokról is szó esett. Mint a polgármester elmondta, elkészült az Aquamarin területén 60 millió forintos kerettel létesített 53 férőhelyes parkoló, a létesítménynek jelenleg a tesztüzeme zajlik, ez idő alatt az általános iskola pedagógusai engedéllyel használhatják azt.

Mint elhangzott, a Nagyparkoló átépítése is a terveknek megfelelően halad. Várhatóan az 1. ütem, a T1 jelű út készül el november végéig, mely a két ki és bejáratot köti össze. A kiásás, alapozás és szegélykövezés után az új aszfaltréteg kerül majd az útra. A teljes, mintegy 500 millió forintból megvalósuló projekt a tervek szerint május közepére fejeződik be.

Forgalmi-rend változásra is szeretnék felhívni a lakosság figyelmét: November 12-től az Attila utcát a Flavius üzletház hátsó bejáratával összekötő út, az úgynevezett Rudi-köz kétirányúsítva lesz. A változtatást a nagyparkoló és a főutca egyidejű felújítása miatt érezték szükségesnek, elsőbbsége az Attila utcából érkezőknek lesz.

Mint Papp Gábor polgármester elmondta, összesen mintegy 2 milliárd forintból valósulnak meg a felsorolt fejlesztések, melyek mind a város színvonalát növelik majd. A továbbiakban is türelmet kérnek a lakosságtól, és azt, hogy a már elkészült elemekre mindenki sajátjaként tekintsen, óvjuk azokat, oda figyelve a növények épségének megóvására is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!