HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 23 november 2018 15:42

Görgei Artúr nyári hadjáratai

Történelemórát tartottak a Könyvtárban.

 

Rendhagyó történelemórára várták a hévízi diákokat a Városi Könyvtárban. Az előadás keretében Görgei Artúr hadvezéri kvalitásairól hallhattak érdekességeket a tanulók Nárai Tamás történelemtanártól. A pedagógus elmondta, 2018 a Görgei-emlékév jegyében zajlik, hiszen a hadvezér 1818-ban született. Így jött az ötlet, hogy az ő tevékenységéről ismertesse a gyerekeket, akik ez által egy igazabb képet kaphattak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik legnagyobb hőséről.

Nárai Tamás - történelemtanár: "Mivel érettségi tantárgy is ezért úgy gondoltam, hogy a diákoknak is segítséget nyújt az érettségire való felkészülésre, hogyha erről egy kicsit mélyebben beszélünk. Nos nem egész Görgei hadvezéri kvalitásairól lenne szó, hanem Görgei Artúr a nyári hadjáratban. Az a bámulatos nyári hadjárat, amit a kreatív géniusz, a bátorságnak a példaképének a hihetetlen hadjáratáról lenne szó."

A történelemórán a Illyés Gyula Általános Iskola felsős tanulói és a Bibó Gimnázium 10. osztályos diákjai vettek részt. Mint a jelenlévő tanároktól megtudtuk, bár a nebulókra később vár az érettségi, a pedagógusok szerint hasznos, ha minél előbb és minél több információval gazdagodnak a tanulóéveik során.

Tar Ferenc - történész: "A diákokkal mi tanárok nap mint nap találkozunk és bármennyire is igyekszünk jobbnál jobb órákat tartani, nyilván sokat jelent nekik az, hogyha mástól is hallanak információkat. De nem csak mástól is hallanak dolgokat, hanem nyilván másképp hallják a történelmi eseményeket. Ráadásul a mai alkalommal az elmúlt két évszázad egyik legnagyobb hadvezéréről esik szó, Görgei Artúrról, akit bár a szabadságharc bukása, leverése után árulónak kiáltottak ki, most már tudjuk, hogy ez egyáltalán nem így volt, hanem a szabadságharcnak és a XIX. századnak mindenképpen az egyik legnagyobb hadvezére volt."

A következő rendhagyó történelemórát Széchenyi és Zala címmel Kiss Gábor a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója tartja december 11-én.

 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!