HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 23 november 2018 15:45

Zala Megyei Növendékhangverseny

Kilenc zeneiskola tizenkilenc diákja mutatkozott be.

 

Ismét megrendezték a Zala Megyei Növendékhangversenyt. A rendezvény helyszíne évről évre változik, idén a hévízi Illyés Gyula Általános Iskolában fogadták a megye zeneiskoláinak tehetségeit. Mint Varga Endre, a helyi intézmény művészeti vezetője elmondta, példaértékű a Zalában található 9 zeneiskola együttműködése, akik minden évben több közös rendezvényt is szerveznek. Hozzátette, ennek a találkozónak több célja is van.

Varga Endre - művészeti intézményegység vezető, Illyés Gy. Általános Iskola: "Ez egy jó alkalom arra, hogy betekintést nyerjünk a másik zeneiskolák munkájába. És jó alkalom a gyermekeknek is arra, hogy bemutatkozzanak, hiszen itt a megye legtehetségesebb növendékei mutatkoznak be. Minden zeneiskola természetesen a legügyesebb diákját hozza el. És ez egy jó felkészülés is a gyerekeknek, hiszen most már következnek lassan a versenyek, versenyek időszaka van és ez egy jó főpróba is sok gyermeknek."

Idén a legtöbb növendék a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskolából érkezett. Mint az intézmény vezetője elmondta, a felkérésnek mindig szívesen tesznek eleget.

Pronyeszák Zsolt István - intézményvezető, Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola: "Nagy öröm számunkra, hogy minden évben megrendezésre kerül ez a rendezvény, a Zala megyei zeneiskolák találkozója. És hát nyilván az ember mindig úgy válogat, hogy az éppen aktuális időben mely az a növendékünk, aki éppen elkészült egy-egy darabbal. Most éppen főleg, nagyobb számban rezeseket hoztunk, hiszen őnekik a jövő héten lesz egy nagyobb megmérettetésük Kaposváron és számukra ez egy nagyon fontos mérföldkő lesz, egy kicsit átjátsszák a darabokat, illetve hát zongoristát és egy klarinétost hoztunk idén."

A 19 fellépő többek között zongorán, hegedűn és gitáron mutatkozott be, de a legtöbben fúvós hangszeren játszottak. Pókecz Kovács Bence négy éve választotta a tenorkürtöt, a hévízi eseményen Tornyos György művét mutatta be rajta. A fiatal zenész kérdésünkre elmondta, eddig még nem szerepelt megyei megmérettetésen.

Pókecz Kovács Bence: "A versenyek közül nekem ez az első így megyeileg, korábban a zeneiskolai hangversenyeken vettem részt  és hát nagyobb versenyeredményem még nincsen. Jövő héten Kaposváron lesz egy verseny, ott nagyon remélem, hogy sikerül elérnem egy minősítést."

A növendékhangversenyt teljes egészében a Hévízi TV vasárnapi műsorában tekinthetik meg nézőink.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!