HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 28 november 2018 14:00

Továbbra is népszerű a Bibó

Nyílt napot tartottak az iskolában.

 

Útbaigazítást kapnak az általános iskolások a Bibó Gimnáziumban. Immáron másodszor várták ebben az évben nyílt napra a végzősöket és szüleiket az intézményben. A nap folyamán különböző órákat, többek között földrajzot, angolt, testnevelést és matematikát is  látogathattak az érdeklődő tanulók, akik szinte a környék összes alapfokú iskolájából érkeztek Hévízre. A megjelentek kérdésünkre elmondták, bár érdeklődnek az általános képzés iránt is, de a legtöbben az idegen nyelvi osztályokban tudnák elképzelni a jövőjüket.

Surányi Szonja: "Nagyon sok jót hallottam az iskoláról és a nyelvi képzések nagyon megtetszettek."

Az iskolában minden évben kétszer rendeznek nyílt napokat, melyek célja megismertetni az intézmény működését a leendőbeli tanulókkal és hozzátartozóikkal. Mint a gimnázium igazgatójától megtudtuk, évről évre nagyobb az érdeklődés a Bibó iránt, átlagosan 70-80 diák jelenik meg egy-egy szabadon látogatható napon. Hozzátette, a két időpont között van egy kisebb különbség, az első ugyanis interaktívabban telik.   

Nagy Boldizsár  - igazgató, Bibó Gimnázium: "Különböző tantárgyaknál egy picit játékosabb, vetélkedősebb, különlegesebb formában próbáljuk a diákoknak megmutatni az itteni életet. Tehát például kémiából, fizikából kísérleteket mutatunk be, biológiából metszeteket mutatnak a kollegák, matematikából logikai feladatokat és fejtörőket oldanak meg, magyarból különböző nyelvtani és magyartani feladatokat oldanak és egy picit talán más hangulatban távoznak a gyerekek. Most a második nyílt napon itt csak és kizárólagosan nyílt órákat látogathatnak, hiszen a szülők számára azért ez is fontos, hogy mi folyik az iskolában, milyen munkát végzünk a tanórákon és a diákok hogyan érzik magukat itt a tanórákon és a tanórán kívül a gimnáziumunkban."

A Bibó Gimnázium egyik felvételi követelménye a központi írásbeli vizsga letétele, melyre decemberig kell jelentkezniük a diákoknak. A megmérettetésen január 19-én vesznek részt a tanulók országszerte. 

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!