HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

szerda, 28 november 2018 14:04

Hévízen kezdődött el a Youth&Spa projekt

A nemzetközi program lényege a résztvevő városok lehetőségeinek feltárása fiatalok bevonásával.

 

Hévíz volt az első állomása a Youth&Spa elnevezésű nemzetközi konferenciának. A határokon átnyúló projekt lényege fiatalok bevonásával a résztvevő városok rejtett lehetőségeinek feltárása, azok megvitatása a döntéshozókkal. Hévízen az első nap programja a termelői piacon kezdődött, ahol a helyi termékek feltérképezése volt a cél. Mint Hévíz alpolgármestere elmondta, a program fő irányvonala az a kérdés, hogy a fiatalok miként vonhatók be az önkormányzati döntéshozásba, számukra is minél élhetőbbé téve ezzel a várost.

Kepli József János- alpolgármester, Hévíz: „A fiatalok elvándorlása nem helyi probléma, ez egy európai probléma. A kisebb városokból egyfajta migráció figyelhető meg a nagyobb városok irányába, főleg hogyha a fiatalokat nézzük. Ezért azok a problémák, amik külföldön vannak, azok minket is érintenek. Ezért nagyon hasznos, hogy egy nemzetközi környezetben tudjuk ezeket a dolgokat megfigyelni. Hiszen mi is megyünk majd ezekre a helyszínekre és közösen próbálunk majd olyan általános megoldásokat kínálni és felvázolni majd a városvezetőknek, ami megkönnyíti a fiatalok életét az adott településeken.”

A fiatalok egy zenés-táncos flashmobbal is igyekeztek felhívni a figyelmet a projektre. Hévíz városán kívül csatlakozott a programsorozathoz Iseo, Tusnádfürdő, Szabadka és Magyarkanizsa is. Minden helyszínről helyi fiatalok képviselik saját településüket.

Kadvány Gergely: „Én azért gondolom ezt egy nagyon jó projektnek, mert mi Szerbiából jöttünk a „versenytársaimmal” és igazából most például Hévízt is meg sikerült ez által ismerni. És azért gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, mert ennek az eseménynek a során ráismerünk arra, hogy milyen sok közös van a két város és a fiatalok között, mert szerintem most mindegyik kisvárosnak hasonló a helyzete.”

A résztvevők a konferencia további részében előadásokat hallgattak meg és a város többi nevezetességével is megismerkedtek.

A projekt egyik fontos záróeleme, hogy minden helyszínen létre jöjjön egy ifjúsági tanács, így teremtve meg a párbeszédet az önkormányzat és a fiatal generáció között.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!