HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 30 november 2018 10:55

Mézes puszedli reggeli után

Az Egregyi Óvoda másodszor csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz.

 

Mézes sütemény illata lengte be az Egregyi Óvoda csoportszobáit. Közösen készítettek mézes puszedlit az óvodások. A tészta legyúrása után együtt fedezték fel a sodrófa felhasználási módját, majd mindenki saját kiszúrójával szaggathatta ki a süteményt. Az így elkészült alkotások rögtön tepsibe kerültek, melyeket ezután mogyoróval és mandulával díszítettek a kicsik. Mint megtudtuk, az óvodákban több jeles naphoz kapcsolnak sütéssel kapcsolatos programokat, melyeket nagyon élveznek a gyerekek. Ezeknek a különleges alkalmaknak természetesen fontos pedagógiai céljuk van, hiszen az ovisok ez által is szereznek tapasztalatokat a különböző anyagokról.  

Dencs Bernadett - óvodapedagógus: "Szerintem nagyon fontos, meg hát a kolléganők is hála Istennek osztják ezt a nézetet, hogy annyira ellaposodott most már az ünnepi készülődés, minden csak az anyagiasságról szól, és a régi dolgokat, hogy visszahozzuk. Tehát ugye őrizzük a hagyományainkat, a gyökereinket, mert hát múlt nélkül nincsen jelen, nincsen jövő."

A közös sütkérezést az Európai Mézes Reggeli programhoz kapcsolták az óvodapedagógusok. Az országos eseményt minden évben Szent Ambrus, a méhészek védőszentjének ünnepe körül szervezik meg, melynek célja felhívni a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára. A hévízi óvodák immáron második éve csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Fábsicsné Nagy Erika - óvodavezető-helyettes, Hévíz: "Mi úgy gondoltuk, hogy ezt most egy kicsit tovább gondoljuk, közeledik az adventi időszak, a méz felhasználásának a módjait is mutatjuk a gyerekeknek az élménypedagógia eszközein keresztül, hogy megmatassák a mézes tésztát, megszagolhassák vagy a kisült sütemények illatát is érezzék és ezzel is egy kicsit az adventi ráhangolódás időszakát próbáljuk erősíteni."

A puszedlik elkészülte után a méhekkel és a mézzel kapcsolatos előadást hallgathattak végig a gyerekek. A délelőtt folyamán ismertették velük a mézkészítés folyamatát, de betekintést nyerhettek a kaptárak életébe is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!