HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 03 december 2018 13:50

Ötszáz gyermek vett részt a hévízi teremlabdarúgó tornán.

Az eseményre a Nyugat-Dunántúlról érkeztek csapatok.

 

Két hétvégén keresztül tartott a Hévízi Téli Teremlabdarúgó Torna. Az eseményt évtizedek óta minden évben megrendezik a fürdővárosban, melyre az utánpótláskorú játékosokat várják a szervezők. Idén az U9-től az U13-mas korosztályú csapatokig mérték össze tudásukat a gyerekek. Mint a Hévízi Sportkör elnökétől megtudtuk, a meghívott együttesek közül néhányan az összes korosztályban neveztek a kupára, így közel ötszáz résztvevő érkezett a megmérettetésre. 

Szabó Imre - elnök, Hévíz SK: "Nagy tömegeket mozgató tornáról van szó, a Dunántúl szinte minden nevesebb klubja képviselteti magát  a szombathelyi Haladástól kezdve a Siófok, Bük, környező csapatok. Tehát nagyon sok megyéből várunk csapatokat és minden évben természetesen ők is meghívnak bennünket és így egy viszonylag hatékony kapcsolatrendszer révén a gyerekeink télen az átmeneti időszakban is játéklehetőséghez jutnak."

A meghívott csapatok közül sokan évek óta járnak a hévízi tornára. A kaposváriak ezúttal négy korcsoportba kaptak meghívást, mely felkéréseknek szívesen tettek eleget. Mint Major Gábor az akadémia kiskorcsoportjának szakmai vezetője elmondta, régi a kapcsolatuk a hévízi sportkörrel, minden évben neveznek gyerekeket a téli kupára. A szakmai vezető hozzátette, véleménye szerint ezek a tornák jó eszközök arra, hogy a gyerekek fejlődjenek, még jobb labdarúgó váljon belőlük.

Major Gábor - szakmai vezető, Bene F. Labdarúgó Akadémia Kiskorcsoport: "Én úgy gondolom, hogy itt nem az eredmény a fontos. Persze a gyerek az szeret első lenni, meg érmet kapni, az sokkal fontosabb, hogy olyan csapatokkal játszanak, akikkel évközben nem szoktak, megfelelő minőségű csapatokkal és ez a gyerekek fejlődését sokkal jobban szolgálja,mint az, hogy első vagyok."

Az U10-es korosztályban a Tapolcai IAC VSE is képviseltette magát. Bár nagyon fiatalok a játékosok, ennek ellenére nem ez volt az első tornájuk.

Giczi Dominik - TIAC VSE: "Már többször vettem részt. - És milyen eredményeid vannak? - Jó eredményeim, már vannak kupáim, meg érmeim."

A tapolcaiak kapusa szerint az egyik nagy ellenfelük a Hévíz volt, de a többi csapattal sem volt egyszerű a dolguk.  

Lendvai Norbert Erik - TIAC VSE: "Nehéz is, nem is. - Mert? -  Mert ugye jó csapat ellen játszunk, meg amúgy is."

A tornák végén a résztvevők oklevélben részesültek, korosztályonként az első három helyezett csapat kupát és érmét is kapott. Különdíjban részesültek a gólkirályok, a mezőnyök legjobbjai és a legkiválóbb kapusok is.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!