HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 03 december 2018 13:55

„Mosolybérlet az örömszínházba”

Megkezdte színházi évadát az Új Színpad Kulturális Egyesület.

 

Rejtő koktél című előadása nyitotta meg az Új Színpad Kulturális Egyesület színházi évadát, melynek idén is az Alsópáhoki Művelődési Ház ad otthont. "Mosolybérlet az örömszínházba" címszó alatt négy előadással készülnek a Vid-Ámító Társulat színjátszói, a programsorozatot a tavalyi év sikerén felbuzdulva hirdették meg az idei évben is.

Szabóné Fehér Hajnalka- az egyesület elnöke, a darabok rendezője: „A visszajelzések nagyon jók voltak és a közönség nagyon messziről is érkezett. Tapolcától Zalaegerszegig voltak bérletvásárlóink, teljes meglepődésünkre. És ahogy haladt előre a négy előadás sora, egyre többen. Az alapbérleteseket a jegyvásárlók folyamatosan kiegészítik,úgyhogy  nagyon színes közönségünk van.”

A kezdő előadáson három Rejtő-kabarét tekinthetett meg a nagyérdemű, melyben az íróra jellemzően szövevényes szálakon alakultak a bonyodalmak. Mint megtudtuk, az amatőr színjátszók mindegyike szabadidejéből áldoz a próbákra, mely közösségépítésnek sem utolsó: a fiatal és az idősebb korosztály között is jó barátságok alakulnak a társulaton belül.

Lakeszné Szeibert Eszter: „Egész pici szereplőink is vannak és egészen nyugdíjasig vagyunk a társulatban. Tudunk együtt dolgozni, a próbák nagyon-nagyon vidámak. Megtanulják a gyerekek is, mi az, hogy közösség, mi az, hogy egymással dolgozni. Nagyon jó csapatépítő jellege van igazából ezeknek a próbáknak, az előadásoknak. Lehet tanulni, tehát azzal, hogy tanuljuk a szövegeket, ez által az agyunkat is egy kicsit tornáztatjuk úgymond és nem tunyulunk el még nyugdíjas korunkra sem.”

Az örömszínház tovább folytatódik február 7-én, akkor Camoletti: Leszállás Párizsban című 2 felvonásos zenés vígjátékát adják elő a színjátszók. Ezt követően egy dráma, majd ismét egy zenés vígjáték kerül majd műsorra.

A rejtő-koktél című előadást nézőink is megtekinthetik majd teljes egészében, a Hévízi Televízió egy későbbi adásában.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!