HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 04 december 2018 11:33

Tizenegy szakmával ismerkedhettek a gyerekek

Pályaválasztási napot tartottak az általános iskolában.

 

Pályaorientációs napot szerveztek az Illyés Gyula Általános Iskola nyolcadik évfolyamos diákjai számára. Az esemény nem új keletű, a tavalyi sikeres motivációs beszélgetés is már sokaknak segített a továbbtanulási döntéshozatalban. Mint az elmúlt évben, idén is tizenegy Hévízen élő vagy dolgozó személyt kértek fel a szervezők, hogy tartson előadást a jelenlegi szakmájáról. A diákok többek között megismerkedhettek a mérnök, az óvónő, a rendőr és a rekreációs sportedző hivatásokkal, de információkat kaptak a hivatali és a szociális szférában lévő munkalehetőségekről is. Mint Kepli-Meliorisz Andrea elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ismertessék a régióban található továbbtanulási lehetőségekről a gyerekeket, hiszen a környéken rengeteg olyan szakmát sajátíthatnak el, amivel a térségben könnyen el tudnak majd helyezkedni.   

Kepli-Meliorisz Andrea - pedagógus, Illyés Gyula Általános Iskola: "Ők most egy olyan időszakot élnek át a szüleikkel, a családjaikkal együtt, amikor mindenki arról próbálja őket meggyőzni, hogy az ő gimnáziumuk, az ő szakközépiskolájuk a legjobb, mindenképpen azt a szakmát válasszák, azt a képzést válasszák. Mi egy olyan délutánt szerveztünk nekik, amikor olyan emberekkel találkozhatnak, akik itt ebben a régióban, Hévíz-Keszthely környékén élnek, itt dolgoznak végzettségtől függetlenül arról tudnak nekik mesélni, hogy hogyan és miből lehet itt ezen a környéken megélni."

A pedagógus hozzátette, korábban a gyerekek döntötték el, hogy melyik szakmákkal szeretnének jobban megismerkedni. Mint megtudtuk, a diákok közül sokan nem határozták még el, hogy mely irányba szeretnének továbbtanulni, így ez az interaktív beszélgetőkör is hozzásegítheti őket ahhoz, hogy könnyebben hozzák meg a döntést.

Spaci Paulina: "Még nem annyira tudom, hogy hova szeretnék továbbtanulni, de szerintem azért jó, mert ez így segít, meg rálátunk egy picit az iskolákra, meg hogy ki, minek indult és végül mi lett belőlük."

Az Illyés Gyula Általános Iskolában nem ez volt az első rendezvény a végzősök számára. Mint Jancsekityné Iváncsics Márta igazgató kérdésünkre elmondta, az intézmény nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítse a nyolcadikosokat a pályaválasztásban.

Jancsekityné Iváncsics Márta - igazgató, Illyés Gyula Általános Iskola: " Ehhez több alkalommal szervezünk rendezvényeket. Első körben a szülőknek adtunk tájékoztatást, ahol is elmondtuk a határidőket, milyen középiskolák vannak itt a környéken, a távolabbi településeken és azokba a középfokú intézményekbe hogy lehet bejutni. Másodsorban a pályaválasztási kiállításra kísértük el a gyerekeket, ami Keszthelyen volt és ott is a középfokú intézmények mutatkoztak be."

Az élménybeszámolókat sorra hallgathatták végig a gyerekek, majd a rendezvény végén kérdéseiket is feltehették az előadóknak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!