HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 04 december 2018 11:35

Meggyújtották az első gyertyát a Szentlélek Templom adventi koszorúján

Elkezdődött az adventi időszak.

 

Szentmisével kezdődött el az adventi időszak a hévízi Szentlélek Templomban. Az advent az adventus domini szóból származik, mely az Úr eljövetelét jelenti. Mint Kiss László esperes az istentiszteletet megelőzően elmondta, mostantól karácsonyig egy bűnbánati időszak következik, amikor mindenki megvizsgálhatja lelkiismeretét, és felkészülhet arra, hogy találkozzon a Megváltóval, majd rajta keresztül befogadja az Isten végtelen szeretetét. Ezt a periódust szimbolizálja a lila szín is, mely többek között a miseruhákon és a koszorúkon is megtalálható. Az esperes prédikációjában szót ejtett az adventi időszak lelki mestereiről is.

Kiss László - esperes-plébános, Hévíz: "Az egyik az Izaiás próféta, akit már említettem, aki jövendöl a Megváltóról, hogy Szűztől születik és Emmanuelnek fogják majd hívni, ami annyit jelent, hogy velünk az Isten. Keresztelő Szent János, aki előkészíti a Megváltó érkezése előtt az utat. S a harmadik pedig hát a Boldogságos Szűz Mária, aki az angyali köszöntésre méhébe fogadja a második isteni személyt és az emberi természetet tőle kapja Jézus Krisztus."

Kiss László a szertartás elején felkérte Papp Gábor polgármestert, hogy gyújtsa meg a templom adventi koszorújának első gyertyáját. Mint a város első embere kiemelte, minden ember számára fontos az elkövetkezendő időszak, a várakozás ideje.

Papp Gábor - polgármester, Hévíz: "Azt gondolom, hogy ma, a mai világban fontos az, hogy a keresztény kultúrkörben megőrizve kereszténységünket, gyakorolva ezt a hitet és ezzel a várakozással azt gondolom, hogy ez teljessé tehető, egy kicsit mindenki magába forduljon jó értelemben véve, végiggondolja ezt az évet, akár több évet is, adott esetben végiggondolja az előtte álló feladatokat. És hát én is, mint hitben élő és vallásos ember ilyenkor a családom körében szeretem, ha ezeket meg tudjuk élni együtt, és hát természetesen egy nagyobb családban, egy városban, a városi közösséggel is ez nagyon fontos."

Az adventi időszakot sokan tévesen négy hétre datálják, ám ez valójában négy vasárnapból áll. A következő hetekben minden hétvégén eggyel több láng jelzi majd, hogy hamarosan eljön a Messiás.  

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!