HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 21 december 2018 15:12

Átadták a szeretetcsomagokat

A Macchiato Kávézó kezdeményezésének köszönhetően számos nélkülöző család gyermekeinek is lesz ajándék a fa alatt.

 

Átadták azokat a szeretetcsomagokat, melyeket ezen gondolat mentén gyűjtöttek össze a Macchiato Kávézó munkatársai, vendégei és a város lakói az adventi időszakban. A kezdeményezést idén először, ám hagyományteremtő szándékkal hívták életre a kávézó tulajdonosának ötlete nyomán. A gyűjtés célja az volt, hogy a környékbeli nélkülöző családok gyermekeinek is lapuljon ajándék a karácsonyfa alatt.

Karádi Szabolcs- tulajdonos, Macchiato Caffe: „Kétgyerekes családapaként tudom milyen, amikor egy kisgyerek mosolyog és örül valaminek. Bele gondoltam, hogy legalább karácsonykor a térségben a rászoruló gyerekek, illetve azok a gyerekek, akik nem kapnak sűrűn ajándékot, mert nem tehetik meg a szülők, illetve kevesebb boldogság van az életükben, ők is azért mosolyogjanak egyszer olyan szépen, mert annál nagyobb öröm nincs egy szülőnek.”

A becsomagolt ajándékdobozokat a kávézó tulajdonosa jelképesen átadta a városnak, azokat pedig a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálata juttatja el az ellátási területükön élő, rászoruló családohoz. Mint Varga András, az intézmény vezetője elmondta, szerencsére a karácsony előtti időszakban egyre több az ehhez hasonló civil kezdeményezés a környéken, de mindig van helye az ajándékoknak.

Varga András- intézményvezető, Teréz A. Szoc. Integrált Intézmény: „A holnapi és a holnaputáni napon fogjuk a látókörünkben lévő családoknak kiszállítani. Első sorban a család- és gyermekjóléti szolgálat látókörében lévő családok, illetve a védőnői szolgálat gondozottjai körébe fogjuk kiszállítani. Már nagyon izgatottan várják a kollegák, hogy hány család tud részesülni ezekben a játékokban.”

Mint az ünnepélyes átadáson Papp Gábor polgármester elmondta, természetesen a városvezetés is szívesen támogat minden ehhez hasonló kezdeményezést, mely nem csak segítő szándékú, de közösséget is kovácsol.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Egy olyan vendéglátóegységről beszélünk, amely már évek óta, évtizedek óta öregbíti Hévíz város jó hírnevét. És most megmutatta azt, hogy ő nem csak azzal a feladattal foglalkozik, amit kiválóan végez, hanem egy kis pluszt is tudott hozzá tenni. Azt gondolom, hogy az ide járó vendégeknek is ez egy plusz, hogy részt tudtak venni ebben a dologban, és láthatóan szívesen vettek részt. Örömet okoztak, közösséget kovácsoltak, úgyhogy én azt gondolom, hogy így karácsony tájékán mindent elértek és mindent megtettek annak érdekében, hogy ez jól sikerüljön és egy jó akció jöjjön ki ebből.”

Mint a kávézó vezetőjétől megtudtuk, biztosan lesz jövőre is cipősdoboz-akció a Macchiatoban, így aki idén lemaradt, akár már most elkezdheti gyűjteni az otthon feleslegessé vált játékokat, ruhákat.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!