HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 07 január 2019 14:11

Újévi sakkverseny Hévízen

A 21. alkalommal megszervezett kupának idén több mint negyven indulója volt.

 

Idén is megtartotta hagyományos újévi versenyét a Hévízi Sportkör Sakk Szakosztálya. Immár 21 éve január első hétvégéjén várják a környék játékosait erre a baráti összejövetelre. Mint az egyik szervezőtől megtudtuk, egy ehhez hasonló sakkverseny megszervezése ma is hiánypótlónak számít a megyében, annak ellenére, hogy az igény viszont egyre nagyobb rá minden korosztályból.

Bézsenyi Ferenc- a verseny szervezője, Hévíz SK Sakk Szakosztály: „Rövidített partikról van szó, 2X15 perces gondolkodási idővel. 9 forduló van, körülbelül olyan 9-től 15 óráig zajlik ez a verseny. Ez egy kicsit olyan pörgős, megterhelő verseny, mert nagyon gyorsan kell játszani és nagyon gyorsan kellene jókat lépni, hogy az ember ne veszítsen állandóan.”

Az idei évben a havas időjárás miatt ugyan kicsit kevesebben jöttek el a versenyre, de a résztvevők száma így is 40 fő felett alakult.  A versenyen 2000 értékszám alatti játékosok vehettek részt, korosztályi megkötés nélkül. Így tehát a legfiatalabbaktól a rutinosabb játékosokig mindenki képviselte magát. Szalai István Keszthelyről érkezett, ő már visszatérő induló a hévízi újévköszöntő kupán.

Szalai István: „A téli időszámításunkban, amikor megkezdjük az újévet, van lehetőség újra a sakktársakkal is találkozni, hiszen ez egy olyan verseny, ami annyira nem vérre megy. Természetesen mindig azért a győztesnek a jobb, meg hát őneki vannak nagyobb élményei. A győztesnek azért mégis csak a győzelem számít, de ugyanakkor a baráti kapcsolatok ápolása is nagyon kiemelkedik.”  

A verseny szervezőitől a Hévízen működő Sakk Szakosztály tevékenységéről is érdeklődtünk. Mint elmondták, évtizedek óta rendszeresen találkoznak a régi és az új tagok. A Hotel Aquamarinba csütörtökönként továbbra is várják azokat, akik szeretnének megismerkedni a sakkozás rejtelmeivel, vagy csak játékpartnert keresnek maguk mellé.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!