HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

csütörtök, 31 január 2019 09:53

Időpont szükséges a laborvizsgálathoz!

Február 1-től csak előjegyzés alapján fogadják a pácienseket Hévízen is.

 

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház is meghozta azt a rendelkezést, mely szerint a laborvizsgálatok elvégzéséhez időpontot kell kérnünk. Február 1-től kizárólag az előjegyzést követően fogadják a beutalóval rendelkező pácienseket. Mint az intézményben megtudtuk, országosan is egyre több kórház vezeti be ezt az eljárásmódot, melynek legfőbb előnye, hogy a betegek várakozási idejét nagyban csökkenti. Ezen kívül munkaszervezési okai is vannak: így a jövőben sokkal jobban tervezhető a beteg egyéb vizsgálati időpontjainak előjegyzése. Az időpontkérést megtehetjük a kórház központi betegelőjegyzőjén keresztül személyesen, vagy telefonon.

Mint az intézmény orvos igazgatója elmondta, sokan érkeznek Hévízre laboratóriumi vizsgálatra, ez pedig gyakran okozott hosszú várakozási időt.

Dr. Mándó Zsuzsanna- orvos igazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent A. Reumakórház: „Tulajdonképpen a szakrendelések által küldött betegek azok, akik igénybe veszik a laborunkat, illetve a környékbeli háziorvosok is ide küldik a betegeket. Ők is tudnak a betegeiknek időpontot kérni és így sokkal gyorsabban megtörténhetnek a vizsgálatok.”

A mintavétel hétköznaponként délelőtt 7 és 10 óra között történik.  A levett minták egy részét a keszthelyi laboratóriumba szállítják át, egy részét pedig a hévízi helyszínen dolgozzák fel. Az általános laboratóriumi vizsgálatok eredményei aznap elkészülnek, csupán a speciális mintavételek kiértékelése kell várni több napig, vagy esetleg néhány hétig. A leletek kiadása délután történik.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!