HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 04 február 2019 15:33

Újabb rekord a hévízi vendégforgalomban

2018-ban több mint 1 millió 222 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban.

 

Hévíz elmúlt évi turisztikai eredményeiről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán. Mint elhangzott, 2017-ben már átlépte a város a nálunk eltöltött 1 millió 200 ezres vendégéjszakát, 2018-ban pedig újabb rekord született 1.222.738 vendégéjszakával. Emellett a felmérések bizonyítják: a vendégek 80%-as visszatér Hévízre, ami elégedettségről tanúskodik.

Az adatok alapján évek óta nő a hazai kereslet, tavaly 2%-os növekedést mértek a belföldi vendégek körében, de a külföldi küldő országok esetében is növekedéseket figyelhettek meg a szakemberek. A németek mellett az osztrákok is ismét egyre nagyobb számban jelen vannak, náluk 3%-al nőtt a kereslet.

Horváth Orsolya- ügyvezető igazgató, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.: „Látjuk azt, hogy az osztrák vendégek is már megtalálják azt a minőséget, amit otthon megtalálnak, ugyanakkor még mindig kedvezőbbek az árak, abszolút egyedi maga a termékpaletta, tehát egyre inkább szívesen választják Hévízt akár rövidebb wellness-kiruccanásra is. Közép-Európában erősödünk: cseheknél, lengyeleknél, szlovákoknál markáns növekedés van, ami szintén évek óta tartó folyamat és dolgozunk is ezen, hogy ez tovább erősödjön, megmaradjon, hiszen fontos számunkra az, hogy egy színes nemzetközi vendégkörünk legyen.”

A TOP 5 külföldi küldő ország: Németország, Oroszország, Ausztria, Csehország és Szlovákia. A magyarok átlag 3,4 éjszakát, míg a németek és az oroszok átlagosan közel 10 éjszakát töltenek el a városban.

Mint Papp Gábor polgármester elmondta, az évek óta megfigyelhető pozitív növekedés komoly összefogás és együtt gondolkodás eredménye, ami érinti mind a turisztikai szakembereket, a kereskedelmi- és magánszállásadókat, de a város kiváló kapcsolatot ápol országos szervezetekkel, úgy, mint például a Magyar Turisztikai Ügynökséggel is.

Papp Gábor- polgármester, Hévíz: „Természetesen figyelve azokat a trendeket, azokat az utazási szokásokat, azokat az igényeket, amik megjelennek a világban. És figyelve adott esetben a versenytársakat is, habár én mindig azt szoktam mondani, hogy Hévíznek alapvetően nem tud versenytársa lenni, de mégis. Ezeket mind egy asztalnál megbeszélve folyamatosan, hétről hétre, így lehet, azt gondolom, azt az eredményt elérni, amit el tudtunk érni. Hogy az elmúlt 8, illetve 9 évben folyamatos fejlődést tudtunk a vendégéjszaka számban generálni, újabb desztinációkat tudtunk megszólítani.” 

A városban továbbra is legfontosabb cél a minőség fenntartása és növelése: évek óta sikeresen működik a magánszállásadók minőségfejlesztési pályázata, a Kisfaludy-programból több kereskedelmi szálláshely is megújul, de pályázatok és önerős beruházások által a város számos pontja épül át és szépül meg 2020 év végéig. Ezen kívüle a közös párbeszéd jegyében tervezik a szolgáltatókat is rendszeresen megszólítani fórumok szervezésével.

Mint arról még a sajtótájékoztatón beszámoltak, megtartották az idei Turisztikai Évadnyitó Gálát Budapesten, ahol ezúttal is bemutatták az „50 legbefolyásosabb személy a magyar turizmusban” elnevezésű kiadványt. Papp Gábor polgármesteren kívül Horváth Orsolya, a turisztikai nonprofit kft. ügyvezetője és Könnyid László hévízi szállodaigazgató, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke is bekerült az idei kiadványba.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!