HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 08 február 2019 11:08

Rendszeresen megjelenik a Szentlélek Hírmondó

A kiadványt a Hévízi Római Katolikus Plébánia gondozza.

 

Katolikus Hírmondó címmel jelentet meg nyomtatott kiadványt a Hévízi Római Katolikus Plébánia. Két évvel ezelőtt volt már hasonló kezdeményezés, azt folytatva most már egy professzionálisabb, színes újság formájában tájékoztatják a híveket. Mint Kiss László esperes elmondta, saját forrásból, 200 példányszámban nyomtatják ki, nagyjából havi rendszerességgel a hírmondót, melyre régóta igény mutatkozott a városban.

Kiss László- esperes-plébános, Hévíz: „Tavaly advent előtt kezdtük el újból kiadni az újságunkat és ebben az esztendőben szeretnénk folytatni. Adventben, januárban és most február elején jelent meg egy-egy újságunk. A legközelebbi megjelenés pedig majd nagyböjtkor, tehát hamvazószerdára fog megjelenni és a következő pedig húsvétvasárnap, vagyis valamikor a nagyhéten, ahogy elkészülünk vele.”

Az újság szerkesztésében Szalontai István, hévízi káplán is részt vesz. Mint hangsúlyozta, fontosnak tartják a tájékoztatást, illetve azt, hogy minden korosztályt megszólítsanak. A lapban minden alkalommal helyet kapnak az aktuális evangéliumi részletek, a szentek ünnepnapjai, de humor és gyermek rovat is van. Ezen kívül természetesen híreket és az egyházközség életének aktualitásait is fellelheti az olvasó.

Szalontai István- káplán, Hévíz: „Pozitív visszajelzések érkeztek, picit talán mi is látjuk a templomban, hogy ez által könnyebben megérkeznek az egyes rendezvényekre, tudják, hogy mire számíthatnak. Voltak olyan kritikák, amiket még próbálunk megfogadni, bele építeni az újságba. Bár bizonyos tekintetben már kész újságról beszélhetünk, bizonyos tekintetben pedig még alakul az újság szerkezete, tartalma és próbálunk arra törekedni, hogy meghalljuk ezeket a hangokat, amik hozzánk érkeznek, a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt. Azt gondolom, így tudunk előrébb haladni egyre inkább ezen az úton, amin elindultunk.

A minél szélesebb körű tájékoztatás jegyében a plébánia a közeljövőben saját honlapot is indít és a templom bejáratához egy elektronikus hirdetőújság telepítését is tervezik.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!