HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 12 február 2019 11:56

Cél a generációk közti kapcsolatteremtés

Érzékenyítő délelőttöt tartottak a Szent Lukács Idősek Otthonában.

 

A hittanos gyermekeknek tartottak érzékenyítő, generációk közti kapcsolatteremtő délelőttöt a Szent Lukács Idősek Otthonában. Ez a rendezvény is annak a két éven át tartó pályázati programsorozatnak a része, melyet az Otthon a Hévízi Plébániával karöltve valósít meg. A délelőtt szentmisével vette kezdetét, majd az intézmény működéséről hallgathattak meg beszámolót a fiatalok.

Dallos Rita- intézményvezető, Szent Lukács Idősek Otthona: „Az elsődleges cél az, hogy a fiatalok, akiknek esetleg nincsenek nagyszüleik, nem találkoznak idős emberekkel, ők egyáltalán lássák azt, mi az az idősek otthona, hogy élnek az idősek. És utána egy előadást hallgathatnak meg, ami arról szól, hogy ők sem ússzák meg, tehát előbb-utóbb ők is lesznek idősek, a szüleik is megöregednek és mivel jár az idősödés, mi várható, illetve ami a lényeg: hogyan tudnak segíteni az időseknek.”

Mint Kiss László esperes a programsorozatról elmondta, fontosnak tartják a fiatalok megszólítását az öregedés témakörében is.  Az idősek is szívesen veszik a fiatalok közeledését, érdeklődését, így ezeket az alkalmakat mindig várják. Hozzá tette: a beszélgetések alkalmával a különböző életutak szemmel láthatóan megragadják a fiatalokat. Az idősek szívesen mesélnek, a történetek pedig a diákoknak is számos tanulsággal szolgálhatnak.

Kiss László- esperes-plébános, Hévíz: „Egyrészt, hogy ki lehet tartani a hit mellett, Isten mellett a nehézségek ellenére is. Még akkor is, hogyha börtönbe kerül az ember, mert van itt az otthonban olyan, aki a hitéért börtönben volt. De van, aki a gulagon volt és ott öt vagy hat évet élt le. Számukra mindez már történelem, de mégis érdekli őket, hogy egy embernek az életútja, sorsa hogy alakult.”

Mint a szervezők elmondták, a tavaly újtára indított programsorozat tapasztalatai pozitívak: egyre több fiatal érdeklődik a rendezvények iránt, melyek természetesen az idei évben is tovább folytatódnak.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!