HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 08 március 2019 12:31

Hotelben népszerűsítik a képzőművészetet

Nagyrészt tájképeket láthatunk a folyosók falain.

 

Állandó festménykiállítást nyitottak meg Hévízen, a Hotel Kalmaban. Kortárs és régi alkotások is fellelhetők, jelenleg ötven darab kép díszíti a falakat, de a szervezők tervezik ennek bővítését. A tárlat rendhagyónak mondható, hiszen a szálloda három emeletén, a folyosókon kaptak helyet a festmények. A kiállítás a ReBik Art Képzőművészeti Társulás és a soproni Alpok Képzőművészeti Kör gondozásában nyitotta meg kapuit.

Regényi Attila- a kiállítás szervezője: „A ReBik Art Képzőművészeti Társulat nagyon sok magyarországi és most már osztrák művészeket is összefog és próbáltuk a legszebbeket, legjobbakat méretben, témában passzoló kiállítási darabokat összeválogatni. A soproni képzőművészeti társulatokkal, az 1896-ban alakult képzőművészeti körrel és az Alpok Képzőművészeti Társulással is kialakult egy nagyon jó kapcsolat. Tőlük is, alföldi művészektől is és magángyűjteményekből is sok-sok képet tudtunk összeválogatni.”

 Körbe tekintve a folyosókon nagyrészt tájképeket láthatunk: feltűnik a Balaton, mediterrán vidékek és városok, de emellett csendéletek is helyet kaptak.

Szepes Péter soproni festőművésztől is jó néhány alkotás megtekinthető, igyekezett első sorban a kedvenc témájában képeket válogatni erre a hévízi kiállításra.

Szepes Péter- festőművész, a kiállítás szervezője: „Tulajdonképpen a természetet szeretném népszerűsíteni és láttatni.  Hiszen itt Hévízen csoda van és Sopron is egy ilyen csoda tulajdonképpen és szeretném ezt a kettőt össze hozni.”

Mint a szervezők elmondták, véleményük szerint nem csak múzeumokba és kiállítási termekbe kell elvinni a képzőművészetet, hiszen egy ilyen helyen, ahol sokan megfordulnak, minden adott annak népszerűsítéséhez.

A tárlatot megtekintette és a megnyitón részt vett Papp Gábor polgármester is, aki hangsúlyozta: Hévíz városa is művészetpártoló, így szívesen fogadnak minden ehhez hasonló kezdeményezést.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!