HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 11 március 2019 14:00

Regényes filmek a Fontanában

Siker volt a megfilmesített regények hétvégéje.

 

Regényes Hétvégét tartottak a Fontana Mozi Kistermében. Az ötletet a hévízi Városi Könyvtár Olvasószolgálata adta, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy az olvasók gyakran keresik a könyvek filmadaptációját. Az akcióban a regények alapján készült filmalkotásokat mutatták be.

Király Erika- könyvtáros, a program szervezője: "Nagyon érdekes volt, mikor kiválasztottuk a filmeket, az egy nagyon érdekes munka volt, figyelni kellett egy csomó mindenre, például amikor az első listát megírtuk, akkor emlékszem az volt a kritika, hogy mindegyik film valahogy nagyon komoly és borús és nem éppen egy vígjáték kategóriába tartozik, úgyhogy bekerültek könnyedebb filmek, mint például a klasszikus Csokoládé."

Joanne Harris Csokoládé című könyvének filmadaptációja mellett olyan nagysikerű filmeket mutattak be az érdeklődőknek, mint például Az ördög Pradát visel, A nyomorultak, valamint A viskó című film. Márai Sándor Eszter hagyatéka című könyvének filmváltozatát a magyar filmek kedvelőinek vetítették a Fontanában.

Gasztonyi Kálmán: "Mindenképpen vonzerő, hogy egy magyar filmet láthatunk és miután a regény is nagyon híres volt, ezért szerettük volna a feldolgozást is megnézni, sajnos amikor elkészült, akkor nem láttuk, úgyhogy ezért nagyon várjuk a filmet, hogy megnézhessük."

Mint a szervező elmondta, a kezdeményezés iránt nagy volt az érdeklődés, ez reménytkeltő lehet a folytatást illetően.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!