HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 12 március 2019 12:32

„Jöjjetek, mert már minden készen van”

Ezzel a jelmondattal tartottak Ökumenikus Világimanapot.

 

Az Ökumenikus Világimanap alkalmából Hévízen is közös imádságot tartott a református és a német ajkú evangélikus gyülekezet. Ugyan a világimanapot minden év március első péntekén tartják világszerte, városunkban idén egy héttel később, a nőnaphoz igazítva szervezték meg az összejövetelt. Hiszen ilyenkor a keresztény nők kerülnek középpontba: a világimanap tematikáját minden alkalommal egy kiválasztott ország keresztény női határozzák meg. Idén Szlovénia állította össze azt a kiadványt, mely az imanap liturgiáját és énekeit tartalmazza. A 2019-es világimanap központi gondolatát Lukács evangéliumából merítették: "Jöjjetek, mert már minden készen van".

Péntekné Vizkelety Márta- református lelkész, Hévíz: „Az a nagyon nagy mondanivalója, az a lukácsi ige kerül majd elénk, azt választották ki a szlovéniai asszonyok, hogy az Isten mindannyiunkat hív az ő országába, hogy üljünk le az ő asztalához, hogy legyünk az ő országának a vendégei és hogy ne legyen akadály. Mert ugye ott a lukácsi igében pont az van, hogy a vendégek, akik meghívottak, nem fogadták el különböző okokra hivatkozva a vendéglátást. Mindannyiunkat hív magához közel az Úr az ő asztalához és ő azt szeretné, hogy az ő országába, a mennyekbe kerüljünk. Fogadjuk el az ő hívását és mindannyian menjünk Jézushoz.” 

Az Ökumenikus Világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, hazánkban 34. alkalommal szervezi meg a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa. Hévíz négy éve csatlakozott először a kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy közös ének, imádság és beszélgetés útján a figyelmet az adott ország nehézségeire fordítsa, de ezen kívül az egész világ keresztényeinek egységéért is imádkoznak ilyenkor a hívek.  A hagyományokhoz híven szeretetvendégséget is tartottak, Szlovénia nemzeti ételét kínálták.   

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!