HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 22 március 2019 14:28

Ízületi kopások mozgásszervi vonatkozásai

Betegklubosoknak tartottak előadást a Hévízi Kórház kultúrtermében.

 

A Synexus Magyarország klinikai kutatásokkal foglalkozó cég szervezésében, a Hévíz és környéki betegklubosoknak tartottak előadást a Hévízi Kórház kultúrtermében. Elsősorban a Reuma -, Oszteoporozis-, valamint az SPA Klubb tagjai vettek részt az előadáson, de a kórház vendégei, illetve dolgozói is jelen voltak a rendezvényen. Mint a szervezőtől megtudtuk, a kezdeményezés fő célja a különféle mozgásszervi betegséggel élők tájékoztatása.

Edvi-Illés Borbála-  a Synexus Magyarország Kft. zalaegerszegi központjának vezetője:  "Zalaegerszegen van egy központunk és a Hévíziekkel kezdtünk el együtt dolgozni egy klinikai vizsgálatban és innen jött az ötlet, hogy mozgásszervi betegek oktatása és kezelése kerüljön előtérbe, mert mi főként reumatológiai vizsgálatokkal foglalkozunk. "

A rendezvényen Varga Terézia gyógytornász a csípő- és térd ízületi kopások mozgásszervi vonatkozásairól tartott előadást. Ismertette a leggyakoribb tüneteket és azok megelőzéséről, valamint a kezelési lehetőségekről is tájékoztatta a jelenlévőket.

Varga Terézia- vezető gyógytornász, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: "Ez egy olyan népbetegségnek számító kórkép, amely nemcsak az idős korosztályt, hanem sajnos egyre inkább a fiatalabb korosztályt is érinti, már húszon éves korban, mondhatjuk azt, hogy a népesség, akár 8%-át is érintheti ez a probléma, 60-70-80 éves korban azonban már 80%-os érintettséggel számolhatunk. A biológiai öregedés az egyik fő oka ennek a betegségnek a kialakulásának, vagyis a kor előrehaladtával senki se úszhatja meg ezt a betegséget, azonban vannak lehetőségeink arra, hogy bizonyos odafigyeléssel az elhízás elkerülésével, a kiegyensúlyozott életvitellel, megfelelő mozgással odafigyeljünk, és egy picit tegyünk azért, hogy ezt a folyamatot tudjuk lassítani."

Mint a szakértő elmondta, a kopásos degeneratív elváltozásokat nem lehet meggyógyítani, azonban kellő odafigyeléssel, megfelelő életmóddal, ízületvédelemmel, és az elhízás elkerülésével lassíthatjuk a folyamatot.

Az előadáson részt vevő Reuma Klub Egyesület vezetője kiemelte, fontosnak tartják, hogy ehhez hasonló programokon keresztül is tájékoztatást kapjanak különböző betegségekkel kapcsolatban.

Brunner Tiborné- a Reuma Klub Egyesület elnöke:"A korosztály már kimenőbe van és sajnos minél kevesebben vagyunk. Most dolgozunk azon, hogy ezt minél szélesebb körbe tudjuk ezt terjeszteni, hogy ezek a klubok vannak, hogy ezekkel a betegségekkel foglalkozni kell és hát egymásra találva egymás között is tudunk beszélgetni és a betegségeinket megosztani és hát talán jó ötleteket és gyógyulást találni rá."

A kopásos betegségek állandó gondozást igényelnek, azonban komplex balneológiai kezelésekkel szépen javítható ez az állapot. Egyik legfontosabb a gyógytorna, mellyel rugalmasabbá tehetőek az ízületek és csökkenthető a fájdalom. A torna mellett fontos megemlíteni a masszázst, az elektroterápiás kezeléseket, melyek az izmok lazításában segítenek. Az iszapkezelések is különösen ajánlottak-tudtuk meg az előadáson.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!