HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 05 április 2019 11:01

Hittel és elszántsággal az elesettekért

Önkéntesként Indiában – erről szólt a Hévízi Zonta Klub előadása.

 

Előadáson vehettek részt az érdeklődők a Hévíz Térségi Zonta Klub szervezésében a Szent András Reumakórház Kultúrtermében. A Zonta világszervezet, mely 1919-ben alakult, 100 éves évfordulóját ünnepli idén. 68 országban tevékenykednek és fő céljuk a nők támogatása, illetve a rászorulók segítése. A Hévízi Zonta Klub 2011-ben kezdte meg működését, a rászoruló családok támogatása mellett rendszeresen megemlékezéseket, előadásokat is tartanak.

Kajtárné Varga Ida- elnök, Hévíz Térségi Zonta Klub: "Az előadások arra szolgálnak igazán, hogy ami érinti és érdekli a nőket, asszonyokat, lányokat, azokat a témákat kiderítsük és ezeket fogjuk bemutatni."

Az előadáson a hévízi Bibó Gimnázium tanára Balázs Judit " Önkéntesként a Kalkuttai Szent Teréz Anya misszióban" című előadására várta az érdeklődőket, melyben beszámolt egy indiai nyomortelepen végzett önkéntes munkájáról.

Balázs Judit- előadó: " Ez az indiai misszió tulajdonképpen úgy jött létre, hogy úgy alakult az életem, hogy sok szabadidőm lett nyaranta és nagyon kerestem a lehetőséget, hogy minél nagyobb kihívás legyen és minél hasznosabbnak érezhessem magam és kutakodtam az interneten, egyszer csak megtaláltam a Teréz Anya Nővérek honlapját, Teréz Anya mindig nagyon közel állt hozzám, szerettem olvasni a műveit, a gondolatait és elhatároztam, hogy elmegyek Kalkuttába, Indiába, teljesen egyedül mentem, nem támogatott senki és ott két nyarat töltöttem, először 6 hetet, következő évben meg 5 hetet."

Mint az előadótól megtudtuk először a haldoklók házában a súlyos állapotú, illetve haldokló betegek ápolásában segédkezett, majd Ázsia legnagyobb vörös lámpás negyedében vigyázott a prostituáltak gyermekeire.

A világ minden pontjáról érkeznek önkéntesek hittel és elszántsággal, akiknek a fő céljuk a nehéz helyzetben élő embertársaik segítése, lelki támogatása. Legyünk érzékenyek embertársaink iránt, "Mert jónak lenni jó"- hangsúlyozta Balázs Judit.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!