HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 27 január 2017 15:01

„Gondoltam fenét”

A mai reklámok és az irodalom kapcsolatán keresztül mutatta be rohanó világunk jelrendszereit Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész Hévízen.

 

„Gondoltam fenét!” – Jelek és jelrendszerek a költészetben és a világban címmel tartott előadást általános iskolásoknak Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész a Városi Könyvtárban. A rendhagyó irodalomórán egyrészt Arany Jánosról esett szó, a költő születésének 2OO. évfordulóján, másrészt pedig a mai rohanó világ jelrendszereiről, melyeket megérteni az irodalom sokat segíthet.

 Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész

"Megpróbálom kapcsolatban hozni a hétköznapi életet és az irodalmat. Például autóreklámokat vizsgálnunk meg abból a szempontból, hogy azokban hogyan jelenik meg az irodalom, a költészet. Az egyik Suzuki reklám azt mondja: Szabadság szeretem, Petőfit írja át. Vagy Toyota, Renault, Wolksvagen, Audi reklámokat mutattam be a diákoknak, üdítőital reklámokat is, melyek Kosztolányi írják át. A célja ennek az, hogy a gyerek belássa azt, hogy ha jobbat, többet, mélyebben olvas Toldit, Háború és békét, József Attilát, akkor könnyebben el igazodik a világban és könnyebben megkülönbözteti egymástól az igazságot és a hazguságot, mert jobban tudja értelmezni a körülötte lévő valóságot.".

 Az irodalomtörténész hangsúlyozta az elődádása alatt, hogy az életben minden lényeges dologhoz az irodalmon keresztül vezet az út, ezért kell tanulni, ezért kell foglalkozni vele.

Utoljára frissítve: csütörtök, 13 április 2017 15:03

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!