HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 08 április 2019 14:40

Milyen lesz iskolába járni?

Iskolahívogató délelőttöt tartottak a nagycsoportos ovisoknak és szüleiknek.

 

A diákok köszöntő műsora nyitotta meg azt az iskolahívogató délelőttöt, melyet a hévízi általános iskolában tartottak. A program célja, hogy vendégül lássák a nagycsoportos ovisokat és szüleiket, akik most állnak iskolaválasztás előtt.

Jancsekityné Iváncsics Márta- igazgató, Illyés Gyula Általános Iskola: „Egy iskola életében nagyon fontos az, hogy az óvodásokat hívjuk az iskolába. Ilyenkor tudjuk megismertetni magát az iskola épületet, a leendő tanító néniket. Ők is megismerkedhetnek egymással, itt azokra gondolok, akik a környékbeli óvodákból jönnek. És magát a légkört, az iskolai légkört, hogy szeptemberben ne érezzék úgy, hogy egy idegen helyre jönnek.”

A hévízi óvodásokat szeptember óta már többször is várták az általános iskolába az idén útjára indított Ovisuli programsorozat keretein belül. Az iskolaelőkészítőnek jók voltak a tapasztalatai az intézményben, így azt a következő években is szeretnék megszervezni. Ezeknek a korábbi látogatásoknak köszönhetően a gyerekek többsége az iskolahívogatón már nagy bátorsággal és érdeklődően vett részt.

A foglalkozásokon a leendő elsősök pedagógusai játékos formában próbálták a kicsiket bevezetni a tanulás világába és megmutatták nekik a szeptemberben induló 1.b és 1.a osztály termeit is.

Sillinger Ferencné- pedagógus: „A Húsvét jellegébe, hangulatába próbálunk most dolgozni velük. Ezt a dolgozni szót nem nagyon szeretem használni, mert nem dolgozni fogunk, hanem minél játékosabb, egyszerűbb és nagyon a logikára törekvő lesz, amit élveznek a gyerekek meg a szülők is. Próbáljuk egy kicsit a szülőket is belevonni.”

 Az idei iskolahívogató programjában sportvetélkedő is helyet kapott, hiszen az intézményben fontosnak tartják az egészséges életmódra való nevelést is.

Tatár Ferenc- pedagógus: „Különböző mozgásokat fejlesztünk, sok kis futás lesz benn, lesz guruló átfordulás előre, bukfenc. Kipróbáljuk a kölyök gátat, amit már bemutattam tanórán elméletben, most a gyakorlatban is kipróbáljuk. Lesznek ilyen kis dobógyakorlatok is játékos formában.”

Az Illyés Gyula Általános Iskolában a beiratkozást április 11-én és 12-én tartják 8-tól 19 óráig. A beíratáshoz szükséges dokumentumokat megtalálják az iskola honlapján.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!