HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 09 április 2019 13:06

Európa-bajnok lehet a hévízi fagyi

A hévízi Rózsakert cukrásza által megálmodott fagylalt képviseli városunkat.

 

Díjnyertes fagyival készül a római fagylalt Európa-bajnokságra a hévízi Rózsakert fiatal cukrásza. Az általa megálmodott fagylalt egy enyhén sós finomság kesudió alappal, datolyaszilva lekvárral és egy különleges, rózsaszínű Ruby csokoládéval. Pálfi Attila cukrász már 16 éves kora óta foglalkozik a fagylaltkészítéssel, családi vállalkozásban tanulta meg a szakma fortélyait és március óta a hévízi Rózsakert csapatát erősíti. A Gelato Festivál Challenge budapesti fordulóján a 30 év alatti kategóriában aratott sikert április elején, ezáltal juthat ki a római EB-re.

Pálfi Attila-cukrász: "Három napos fesztivál lesz, bár a közönségnek kettő nap lesz most a hétvégén szombaton és vasárnap. A helyszínre kell nekünk vinni alapanyagot, az alapanyag nagy részét nekünk kell odavinnünk, mert igazából ettől az ami a mi fagyink, hiába biztosítanák egy másik, a mi fagyink az ott is a mi fagyink lesz, így az pontosan ugyan olyan lesz, mintha itt készülne ez nagyon fontos és hát így autóval fogunk menni, mert nagyon sok alapanyagot kell vinnünk, így egy pár napot ott kell töltenünk és a nagyközönség pedig Rómában egy parkban látogathatja meg ezt a fesztivált. Ott majd lehet venni egy belépőt és utána ingyen lesz a fagyi kóstolás, 16-an leszünk Európából, mind 30 év alattiak."

További tervei között szerepel a május elejei Balaton fagyija verseny, valamint Budapesten egy jótékonysági versenyen való részvétel, melynek fő célja egy szívkórház támogatása, illetve a május végi országos versenyen is megméretteti magát. Minden versenyre más-más fagylalttal készül, ötletek már vannak, de egyenlőre a római verseny minden idejét elveszi - tudtuk meg Pálfi Attilától. A hévízi Rózsakertben is nagyon népszerűek a díjnyertes fagylaltok, azon kívül a pisztácia és a vajkaramella is a kedvenc nyalánkságok közé tartozik.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!