HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

péntek, 12 április 2019 11:15

A költészet napját ünnepelték

Versekkel emlékeztek az általános iskolában.

 

 

1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. Ebből az alkalomból a hévízi általános iskolában is megemlékezést tartottak. A felső tagozatosok versekkel készültek az iskola diákjainak, ők József Attila költészetének komolyabb arcát mutatták meg. Mint a felső tagozatos igazgatóhelyettes hangsúlyozta, nem csak kiemelt alkalmakkor, hanem a mindennapokban is fontosnak tartják, hogy nagy költőink műveit ismerjék a diákok.

Ferge Zsuzsa Réka- igazgatóhelyettes, Illyés Gyula Általános Iskola: „Az a tapasztalatom, hogy a hévízi iskolában a gyerekeknél talán magasabb a művészetre való igény és hajlam és nagyon szeretik és értik a verseket.”

Az alsó tagozatosoknak minden évben egy életkorukhoz passzoló József Attila-verset jelölnek ki a pedagógusok, melyet feldolgoznak a költészet napján.

Csombó Lászlóné- szervező pedagógus: „Ez idén is így történt, a De szeretnék… című verset választottuk ki. Ezt megtanulta minden alsós kisgyerek és ehhez illusztrációkat készítettek az osztályokban.”

A nap további részében interaktív költészet-napi programokkal készültek a tanulóknak. Az alsósok játékos formában, a felsősök pedig az informatika vívmányait segítségül hívva ismerkedtek a versekkel.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!