HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

hétfő, 06 máj. 2019 16:52

Kilencedik alkalommal idéztük fel a boldog békeidőket

A korabeli jelmezes felvonuláson kívül koncertek várták a közönséget.

 

Kilencedik alkalommal tartották meg Hévíz városának egyik legnépszerűbb rendezvényét, a Boldog Békeidők Hévíze elnevezésű fesztivált. Minden évben a május elejei időszakban, a város hangulatában az 1800-as év végét és az 1900-as évek kezdetét eleveníti fel, azt az időszakot, amikor Hévíz elindult a fürdővárossá válás útján.

A program első napjának fő attrakciója, mint minden évben a békeidőbeli jelmezes felvonulás volt, ahol városunk dolgozói és lakói korhű ruhakölteményekbe bújva idézik fel ezt a pezsgő időszakot. A felvonulást idén is a Happy Dixieland Band és a Happy Jazz Dance táncosai vezették.

Már a felvonulás ideje alatt, a város különböző pontjain is sokszínű programokkal várták az érdeklődőket. Természetesen a gasztronómiai vásár és a Míves Portékák Utcája sem hiányozhatott az idei repertoárból.

Az esti órákban megtelt a nagyszínpad előtti tér, hiszen idén is különlegességgel készültek a szervezők. Mujahid Zoltán Szécsi Pál emlékestjével indította az 5 napos fesztivált, melyben közreműködött Tóth Vera és a Color Symphonik zenekar is.

A Boldog Békeidők fesztivál második napján is sokan gyűltek össze a Deák téri nagyszínpadnál. A koncertre váró közönség izgatottan várta St. Martin koncertjét, mely sok érdeklődőt vonzott városunkba. Az előadó színes műsorral készült, mely swing-összeállítást  nálunk láthatta először a közönség. Az este folyamán a sokszínű hangszerkoszorú megszólaltatásával,  varázslatos hangulatot idézett a produkció a Deák téren.

Bár a rendezvénysorozat utolsó két napjának programjai a rossz időjárás miatt elmaradtak, a fesztivál harmadik, pénteki napján, az akkor is esős idő ellenére kitartott a közönség. Akiket pedig a borús égbolt sem tántorított el, ők a Hot Jazz Band koncertjét hallgathatták meg a nagyszínpadnál. A Kossuth-díjas jazz-zenekar 1985-ben alakult és a kezdetek óta a régi idők dallamainak képviselőjeként ismerhetjük őket. Repertoárjukban az 1920-as, 40-es évek, talán már kissé feledésbe is merült magyar és amerikai dalait adják vissza koncertjeiken.

Utoljára frissítve: kedd, 07 máj. 2019 10:42

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

T Com

Itt talál minket:

© 2016 - 2020 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!