HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TV

HÉVÍZI TELEVÍZIÓ

8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.

+36 30 207 7456

facebook

kedd, 07 máj. 2019 14:08

Zeniten innen és zeniten túl

Vass Géza hévízi író könyvbemutatóját tartották.

 

Vass Géza hévízi író legújabb, Zeniten innen és zeniten túl című könyvének bemutatóját tartották a Városi Könyvtárban olvasói és családja körében. 2007 óta ez Géza bácsi 9. megjelent kötete és ahogy a 93 éves író fogalmazott ez egyben az utolsó is, ezzel kívánja életművét lezárni. Egyfajta nosztalgia-kötetnek nevezi, mely egy vígjátékkal kezdődik, ezen kívül emlékezetes utazásait, életpályája sajtóvisszhangjait és szakmai elismeréseit is az olvasó elé tárja. Ebben a kiadványban igazán sok oldalról ismerhetjük meg Géza bácsit, hiszen életműve is sokszínű: volt ő showműsorok szervezője, vezető reklámszakember, nyugdíjas éveiben pedig társadalmi szerepvállalásai mellett az írás töltötte ki ideje nagy részét.

Vass Géza- hévízi író: „A regények, az egy tömör gyönyör, nem tudok mást mondani. Élvezettel írtam arról a korról, melyet nagyon jól ismertem. Rendkívül sok érdekesség a mai kor számára, ami a regényeimben elő fordul. És arra vagyok igazán büszke, hogy ezek a regények tele vannak kulturális ismeretterjesztéssel, főleg képzőművészet-terjesztéssel. Bejártam a világot, mindent amit meg lehetett nézni, megnéztem, megjegyeztem, vissza adom.”

Géza bácsi legújabb könyve a Zeniten innen és zeniten túl című vígjátékkal kezdődik, ez az írás az 1920-as, 30-as évekbe repít vissza minket.

Fleisch Edina- pedagógus: „Azért is érdekes, mert a mai rohanó világunkban borzasztóan sok inger ér bennünket és ebben a kis szösszenetben egy olyan kedves történetet és egy olyan jópofa cselekményt ismerhetünk meg, ami egy kicsit lelassít bennünket és egy picit enged gondolkodni, egy kicsit hagyja, hogy az érzéseink irányítsanak bennünket. Ettől lesz ez a történet borzasztóan bájos. Egyébként szerintem nagyon színpadra kívánkozó dolog, úgyhogy remélem, hogy megtalálja majd azt az embert, aki ebben fantáziát lát ilyen tekintetben is.”

Vass Géza bácsi a könyvbemutatón és a kötetben is köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik társadalmi szerepvállalásában mellé álltak és segítették egy-egy ötlete megvalósulását. Gondolhatunk itt a Magyar történelmi képes-krónika elkészítésére, vagy a szeretet fájának elültetésére is, de ez csak néhány példa azok közül, mely alkotásokkal Hévízen örökre nyomot hagy az ő sokrétű tevékenysége.

Géza bácsinak és feleségének, Kati néninek pedig a könyv bemutatásán túl is különleges volt ez az alkalom: 70. házassági évfordulójukat ünnepelték.

Kapcsolat

8380 Hévíz, Széchenyi út. 29.

+36 30 207 7456

Szolgáltatónk:

znet logo

Itt talál minket:

© 2016 - 2019 . Hévízi Televízió. Minden jog fenntartva!